A-Law

Kaj je algoritem a-law?

A-law je standardni algoritem stiskanja, ki se uporablja za obdelavo zvoka v digitalnih telekomunikacijah. Ta algoritem kompandiranja se v Evropi uporablja za optimizacijo dinamičnega razpona analognega signala pred njegovo digitalizacijo.

A-law je ena od dveh standardnih različic G.711. Kodek a-law je podoben algoritmu u-law, ki se uporablja za digitalno komunikacijo in telefonijo v Južni Ameriki in na Japonskem. Vendar pa je glavna razlika med obema poleg držav, ki ju uporabljajo, ta, da ima u-law nekoliko večji dinamični razpon.

Na splošno je dinamični razpon razmerje med najglasnejšim zvokom brez popačenja in hrupom v ozadju. Za dane bite kodiranje z algoritmom a-law zmanjša dinamični obseg zvočnega signala, kar poveča učinkovitost kodiranja in zagotavlja večje razmerje med signalom in popačenjem kot linearno kodiranje. Kompresija A-law zagotavlja enako raven hrupa, hkrati pa omogoča čistejši zvok brez popačenj.

Klicni center v programski opremi službe za pomoč uporabnikom - LiveAgent

A-zakon se uporablja v telefoniji in telekomunikacijah za novejše digitalne in starejše analogne sisteme. Ko digitalni računalniški sistem prejme zvok, analogni sistem pretvori analogne signale v digitalne. V skladu z algoritmom a-law morajo biti nivoji kvantizacije nastavljeni za analogni signal v neenakem prostoru. Izvaja se z uporabo nelinearnega ojačevalnika.

Če je zvočni signal že digitaliziran, ga ni treba stiskati. Velikost simbola večine računalnikov zlahka prepozna 8-bitno digitalno podatkovno datoteko.

Nekatere prednosti obdelave zvoka z uporabo algoritma a-law vključujejo:

  • Večja učinkovitost kodiranja – manj energije je potrebno za dekodiranje zvočnih signalov
  • Zagotavljanje dinamičnega razpona ob ohranjanju ločljivosti za signale z nizko amplitudo
  • Boljše razmerje med signalom in popačenjem kot pri linearnem kodiranju

Improve your call center customer service

LiveAgent has a built-in call center packed with features, that is easy to set up and handle.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Spoznajte, kaj je algoritem u-law. S preprostimi razlagami strokovnjakov poglobljeno razumite koncepte podpore strankam.

U-pravo

Algoritem u-pravo je standardna kompresija signala v digitalnih telekomunikacijah, ki se uporablja v Severni Ameriki in na Japonskem za optimizacijo dinamičnega razpona analognega zvočnega signala pred njegovo digitalizacijo. Dinamični razpon je razmerje med najglasnejšim zvokom brez popačenja in hrupom v ozadju. Ta algoritem zmanjša dinamični razpon signala in tako poveča učinkovitost kodiranja ter povzroči večje razmerje med signalom in popačenjem. Algoritem u-law se lahko uporablja tudi v novejših digitalnih sistemih, saj je velikost 8-bitne podatkovne datoteke idealna velikost za digitalno datoteko.

Avtomatizirajte in organizirajte svoj potek dela s pravili. Pravila omogočajo organiziranje zahtevkov, samodejno pošiljanje odgovorov in še več.

Pravila

LiveAgent je učinkovita rešitev za podporo strankam, ki omogoča uporabo različnih kanalov. Z njim lahko preprosto odgovarjate na elektronska sporočila in klepetate s strankami v realnem času. Uporaba LiveAgenta vam lahko prihrani dragocen čas in izboljša zadovoljstvo strank.

Aktiviranje vtičnika AWeber vam omogoča, da se naročite in naročite stike na svoje e-poštne tržne sezname iz storitve LiveAgent. Preberite o integraciji AWeber.

AWeber

LiveAgent omogoča klepet v živo s strankami prek odjemalca za klepet, ki omogoča prilagajanje videza, barv in časovnega žiga. LiveAgent vključuje 15 funkcij, kot je oblikovanje gumbov za klepet in proaktivna povabila. Klepet v živo je pomemben kanal za storitve za stranke, saj omogoča skoraj takojšnje odgovore in konkurenčno prednost po ugodni ceni. Podjetje ponuja tudi portal za podporo, dnevnik sprememb in kalkulator stroškov.

Časovna pravila lahko poskrbijo za vaše razporejanje, samodejne odgovore, opravila in še veliko več. Nastavite čas in časovno pravilo, ki bo sprožilo dejanje po vaši izbiri.

Časovna pravila

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki ponuja avtomatizacijo procesov za izboljšanje podpore strankam. Priporočajo kakovostno komunikacijo s strankami in ponujanje rešitev ter dodatne podpore, ko je potrebno. LiveAgent omogoča vlaganje vseh vrst datotek, vključno s slikami, glasovnimi in video posnetki ter dokumenti. Nudi tudi časovna pravila, samodejna pravila in pravila SLA. Časovna pravila so samodejna pravila, ki so časovno pogojena in ne sprožijo dejanja, in so izjemno koristna za vsa podjetja z velikim obsegom zahtevkov. LiveAgent združuje odličen klepet v živo, ticketing in avtomatizacijo, ki omogočajo izjemno podporo strankam.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico