A-Law

Kaj je algoritem a-law?

A-law je standardni algoritem stiskanja, ki se uporablja za obdelavo zvoka v digitalnih telekomunikacijah. Ta algoritem kompandiranja se v Evropi uporablja za optimizacijo dinamičnega razpona analognega signala pred njegovo digitalizacijo.

A-law je ena od dveh standardnih različic G.711. Kodek a-law je podoben algoritmu u-law, ki se uporablja za digitalno komunikacijo in telefonijo v Južni Ameriki in na Japonskem. Vendar pa je glavna razlika med obema poleg držav, ki ju uporabljajo, ta, da ima u-law nekoliko večji dinamični razpon.

Na splošno je dinamični razpon razmerje med najglasnejšim zvokom brez popačenja in hrupom v ozadju. Za dane bite kodiranje z algoritmom a-law zmanjša dinamični obseg zvočnega signala, kar poveča učinkovitost kodiranja in zagotavlja večje razmerje med signalom in popačenjem kot linearno kodiranje. Kompresija A-law zagotavlja enako raven hrupa, hkrati pa omogoča čistejši zvok brez popačenj.

Klicni center v programski opremi službe za pomoč uporabnikom - LiveAgent

A-zakon se uporablja v telefoniji in telekomunikacijah za novejše digitalne in starejše analogne sisteme. Ko digitalni računalniški sistem prejme zvok, analogni sistem pretvori analogne signale v digitalne. V skladu z algoritmom a-law morajo biti nivoji kvantizacije nastavljeni za analogni signal v neenakem prostoru. Izvaja se z uporabo nelinearnega ojačevalnika.

Če je zvočni signal že digitaliziran, ga ni treba stiskati. Velikost simbola večine računalnikov zlahka prepozna 8-bitno digitalno podatkovno datoteko.

Nekatere prednosti obdelave zvoka z uporabo algoritma a-law vključujejo:

  • Večja učinkovitost kodiranja – manj energije je potrebno za dekodiranje zvočnih signalov
  • Zagotavljanje dinamičnega razpona ob ohranjanju ločljivosti za signale z nizko amplitudo
  • Boljše razmerje med signalom in popačenjem kot pri linearnem kodiranju

Improve your call center customer service

LiveAgent has a built-in call center packed with features, that is easy to set up and handle.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico