Dragoceno v vsaki industriji

Odkrijte, kako LiveAgent izboljša vaše spletno gostovanje.

  • ✓ Brez stroškov namestitve    
  • ✓ Podpora 24/7    
Uporablja
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo

Povečajte zagovorništvo

Ustvarite pozitiven CX, zaradi katerega bodo vaše stranke govorile o vas.

24%

Zmanjšajte odzivni čas

Izboljšajte stopnje prvega odziva z avtomatiziranim usmerjanjem zahtevkov.

37%

Zmanjšajte količino zahtevkov

Zmanjšajte pritok zahtevkov s podporo v bazi znanja.

Industry background

Programska oprema za pomoč uporabnikom za spletno gostovanje

Dopolnite svojo digitalno prisotnost v svetu z LiveAgent in zagotovite vrhunsko storitev za stranke.

Zmanjšajte število dohodnih zahtevkov za podporo tako, da zagotovite celovit portal za samopomoč, ki je dostopen 24/7/365

Zaščitite podatke svoje stranke z najsodobnejšimi varnostnimi ukrepi, vključno s šifriranjem HTTPS, ublažitvijo DDoS in drugimi.

Privabite nove stranke in povečajte njihovo življenjsko vrednost z zagotavljanjem nepozabnih izkušenj, ki ustvarjajo pozitivno ustno besedo.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo

Bodite vedno na vezi & amp; na voljo

Spletno gostovanje in vzdrževanje strežnikov zahtevata veliko pozornosti in osredotočenosti, tako kot vaše stranke. Ena in manjša napaka lahko povzroči veliko težav z infrastrukturo in vašim uspehom. Takoj obvestite stranko o sprotnem klepetu v živo in ji zagotovite pravo rešitev za njihove potrebe.

be always available - illustration
lower support load - illustration

Zmanjšajte obremenitev dohodnih zahtevkov

Vprašanja, zahteve, težave, poizvedbe … Vaše stranke imajo vse vrste pomislekov, ki jih je treba rešiti. Izdelajte svoj lasten portal za stranke, ki je povezan z bazo znanja in pogostimi vprašanji, in stranki omogočite, da sama poišče odgovore. Vaši podporni agenti se lahko zdaj osredotočijo na različne vidike in nudijo bolj osebno pomoč.

Kombinirajte več kanalov

Prekinite meje več kanalov, s katerimi stranka vzpostavi stik z vami. Začnite reševati težavo v klepetu v živo med delovnim časom, nadaljujte v zahtevkih zvečer in prošnjo dokončajte naslednji dan s klicem. Vse na istem mestu – lepo in urejeno. Oglejte si, kako rastejo vaši prihodki.

combine multiple channels - illustration

Ne more se motiti več kot 21.000 podjetij

Oglejte si naše zgodbe o uspehu in pričevanja strank ter ugotovite, kako lahko LiveAgent poveča vašo podporo strankam in poveča njihovo srečo.

V dobrih rokah boste!

Veste kaj imajo skupnega Huawei, BMW, Yamaha in O2? Prav ste uganili.. LiveAgent!

Poskusite brezplačno zdaj Kreditna kartica ni obvezna
G2 Crowd
Capterra
GetApp
Povezani članki zSpletno gostovanje
Klepeta v živo podjetjem omogočajo hitro in prilagojeno podporo ter povečajo učinkovitost in zadovoljstvo strank. LiveAgent je primer platforme, ki ponuja številne prednosti klepeta v živo za podjetja.

Predstavitev klepeta v živo LiveAgent

Klepeta v živo podjetjem omogočajo hitro in prilagojeno podporo ter povečajo učinkovitost in zadovoljstvo strank. LiveAgent je primer platforme, ki ponuja številne prednosti klepeta v živo za podjetja.

Klep v živo je ključen za podjetja, željna izboljšanja sodelovanja strank. Spletni seminarji LiveAgent ponujajo obsežno razlago in navodila za optimalno uporabo klepeta v živo.

LiveAgent Webinar 3: Klepet v živo & Povabila na klepet

Razumevanje klepeta v živo je ključno za podporo strankam. Spletni seminarji LiveAgent podjetjem omogočajo optimizacijo te funkcije.

LiveAgent je prva ocena programske opreme za SMB v letih 2019 in 2020. Bi radi prešli z Bitrix24 na LiveAgent? Imamo te!

Selitev iz Bitrix24 v LiveAgent?

Preselite agente, skrbnike, končne uporabnike in stranke z Bitrix24 na LiveAgent ter izkoristite 24-urno podporo agentov in več kot 175 funkcij.

LiveAgent is a help desk solution that connects multiple channels in one interface. Find out more about LiveAgent and its business/industry benefits.

Iščete alternativo Rocket.Chat?

Ustvarite pozitivno izkušnjo z najhitrejšo aplikacijo za klepet v živo. Komunicirajte preko vseh javnih kanalov in izboljšajte komunikacijo s strankami.

LiveAgent je vse-v-enem rešitev za podporo strankam, ki omogoča učinkovito upravljanje operacij podpore strankam in izboljšanje zadovoljstva strank. Spletni seminarji pa omogočajo pridobivanje znanja iz prve roke.

Webinar LiveAgent 1: Uvod & Splošni pregled

Preizkusite LiveAgent in izkoristite vse komunikacijske kanale, vključno s klepetom, klici, video klici in kontaktiranjem preko različnih platform in družbenih omrežij.

Oglejte si najboljšo primerjavo klicnih centrov za leto 2022 na podlagi cene, funkcij, funkcionalnosti in mnenj strank iz Captterra, G2 in drugih!

Alternativa klicnemu centru za prodajo in podporo

Poiščite najboljše alternative za klepet v živo in službe za pomoč uporabnikom družbenih medijev ter izdelavo zahtevkov na Capterre. Primerjajte LiveAgent z drugimi platformami.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico