Google Forms

Kaj je Google Forms?

Google Forms je spletno administracijsko orodje. Je del Google Docs Editors suite. Uporablja se za zbiranje podatkov, informacij in delanje raziskav preko anket. Google Forms je brezplačno orodje.

Kako ga uporabljati?

Ko integrirate Google Forms v LiveAgent, lahko poiščete in ustvarjate odzive, sledite obvestilom in urejate obrazce. Veliko teh opravil lahko delate iz LiveAgent vmesnika, tako da preklop med aplikacijami ni potreben.

Prednosti

  • Urejanje obrazcev iz ene programske opreme
  • Dodajanje in spreminjanje odzivov
  • Nič več preklapljanja med aplikacijami

Kako integrirati Google Forms v LiveAgent z Zapier?

Google Forms lahko integrirate z Zapier orodjem. Zapier vam omogoča povezavo dveh aplikacij in integracijo med njima. Potrebno bo ustvariti račun za Zapier storitev na tej povezavi. Ko imate račun, pojdite na stran Google Forms + Liveagent integracije na Zapier.

LiveAgent in Google Forms integracijska stran pri Zapier
LiveAgent + Google Forms

Z drsnikom se pomaknite navzdol do izbiranja “trigger” in “action”. Prvi korak integracije LiveAgent z ostalimi aplikacijami je določiti, kaj bodo naloge integracije. To naredimo z izbiro pravih sprožilcev (trigger) in dejanj (action).

Sprožilec in dejanje bosta nastavljena glede na nastavitve vaše integracije. Celoten proces integracije je enostaven in je traja le nekaj minut.

Izbirate lahko med kar nekaj kombinacijami nastavitev sprožilca in dejanja. Kot primer, vam pokažemo navodila za sprožilec v Forms Nov ali posodobljen odziv v obrazcu in LiveAgent dejanje Začni s konverzacijo. Po izbiri kliknite na modri gumb “Connect” in nadaljujte z naslednjim korakom.

Izbran sprožilec za Google Forms in dejanje za LiveAgent
Izberite integracijski sprožilec in dejanje

Ta korak zahteva od nas informacije našega računa in dostop do Zapier orodja. Lahko izbiramo tudi dokumente in dele njihovih vsebin, ki bodo postali del integracije.

Primer nastavitve sprožilca za Google Forms z izpolnjenimi polji
Primer nastavitve sprožilca

Ko boste posredovali te podatke, bo Zapier vprašal za test sprožilca. Test lahko izpustite, svetujemo pa vam, da ga izvedete, da boste prepričani, če vse deluje tako, kot ste si zamislili.

Uspešen test Google Forms sprožilca po nastavitvi
Uspešen test sprožilca

Sedaj pa k LiveAgent dejanju. Ker želimo z našo integracijo ustvariti konverzacijo v vstopničnem sistemu, moramo nastaviti pošiljatelja, prejemnika in vsebino sporočila. Nastaviti pa moramo tudi oddelek, na katerega bo poslana vstopnica.

Ta del nastavitev vključuje tudi neobvezna polja, kot so ime prejemnika, CC email naslov, ID sporočila in več. Ta polja lahko izpolnete, če želite, da bo sporočilo bolj specifično.

Primer nastavitev LiveAgent dejanja z izpolnjenimi polji
Primer nastavitve dejanja

Zadnji del integracijskega procesa je test

Uspešen test integracije Google Forms in LiveAgent v Zapier.
Uspešen test integracije

Uspeh! Vaša integracija je končana. Kliknite na Zap za aktivacijo in pripravljeni boste na uporabo. V vstopničnem sistemu boste dobili sporočilo, če bo v vaših obrazcih prišlo do novih ali posodobljenih odzivov.

Nova vstopnica, ki je prispela v vstopnični sistem po uspešni integraciji Google Forms
Nova vstopnica o Forms posodobitvah

Če želite narediti več različnih integracij, se vrnite na Zapier domačo stran in sledite enakemu procesu.

Frequently asked questions

Kakšne so prednosti uporabe Google Forms z LiveAgent?

- urejajte obrazce iz okolja LiveAgent

- bodite obveščenih o novih odzivih v LiveAgent

Kako lahko integrirate Google Forms v LiveAgent?

1. Prijavite se v vaš Zapier račun

2. Pojdite na Zapier - LiveAgent + Google Forms

3. Izberite prednosti

4. Kliknite za povezavo

Nazaj k integracijam Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico