agreement illustration

Bi se radi povezali?

To je odlična novica! Stopite neposredno v stik z našim podpredsednikom za prodajo in se pogovorite o možnih opcijah partnerstva, pri katerih bi želeli sodelovati. Uporabite spodnji gumb za stik, da mu pišete neposredno in začnete novo pot.

Nas še ne poznate?

Spoznajte moč večkanalne programske opreme za pomoč uporabnikom in si oglejte, kakšen vpliv ima na številna podjetja po vsem svetu na več področjih podjetij in industrij. Približajte LiveAgent lokalnemu trgu in izkoristite vzajemno partnerstvo.

introduce web metrics - illustration
agreement illustration

Imate posebne zahteve?

Za naše stranke redno potrebujemo RFP-je. Zavedamo se, da imajo nekatera podjetja posebne notranje politike, in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja. Za več podrobnosti nas kontaktirajte.

Related Articles to Bi se radi povezali?
Kako stopiti v stik s službo za pomoč uporabnikom Viator po e-pošti, podpori za klepet v živo, telefonski številki, podpori za družabne medije in samopostrežni podpori.

Viator kontakti za pomoč strankam

LiveAgent je programska oprema za upravljanje e-pošte, pomoč strankam in VoIP telefonske sisteme. Ponuja tudi samopostrežno programsko opremo, programsko opremo za dohodni klicni center in sistem upravljanja pritožb. Na voljo so tudi kontakti za prodajo in možnost rezervacije demo različice. Quality Unit, LLC je lastnik te programske opreme. Po registraciji se bodo na e-pošto poslali podatki za prijavo. Spletna stran uporablja piškotke.

Telefon je še vedno na lestvici najbolj uporabljenih in priljubljenih metod za potrošnike. Preberite več o tem, kako klicni center dejansko deluje.

Kako deluje klicni center

Telefon je še vedno na lestvici najbolj uporabljenih in priljubljenih metod za potrošnike. Preberite več o tem, kako klicni center dejansko deluje.

Izvedi več o vhodnih prodajnih zastopnikih. S preprostimi razlagami strokovnjakov poglobljeno razumite koncepte podpore strankam.

Prodajni zastopnik za vhodne zahtevke

Vhodni prodajni predstavniki prodajajo izdelke ali storitve potencialnim kupcem. Delujejo v vhodnih klicnih centrih ali drugih sedežih podjetij. Glavna odgovornost prodajne ekipe je sklepanje poslov z novimi strankami in negovanje odnosov z obstoječimi strankami. Veščine, ki jih mora imeti vhodni prodajni zastopnik, vključujejo odlične komunikacijske in upravljalne sposobnosti ter reševanje problemov in konfliktov medosebnih odnosov.

Opozorite svoje bralce o novi vsebini na vašem spletnem mestu z našimi novimi e-poštnimi predlogami za objave v spletnem dnevniku. Naredite jih interaktivne ali preproste, to je odvisno od vas!

Nove e-poštne predloge za objave v spletnem dnevniku

E-poštna glasila so ključna za vzpostavitev odnosa s strankami. Personalizirana sporočila povečajo odzivnost in lahko vodijo do večje prodaje. Predstavljeni so tudi primeri predlogov za potrditvena e-poštna sporočila in zunanje objave člankov. Poudarjeno je, da je pomembno, da se spodbuja ljudi k branju vsebine, ter da objavljene predloge vsebujejo povratne povezave na spletno mesto za privabljanje prometa.

Spoznajte, kje iskati klicni center za prodajo. Poglobljeno razumite koncepte podpore strankam s preprostimi razlagami strokovnjakov.

Klicni center za prodajo

Klicni center je pomemben vir za zadovoljstvo strank in dolgoročno lojalnost do podjetja. Programska oprema za klicni center olajša organizacijo telefonskih interakcij in avtomatizacijo centra za večjo učinkovitost. Upravljanje klicnega centra zahteva spremljanje najboljših praks in uravnotežen pristop merjenja učinkovitosti ter zadovoljstva strank. Namestitev klicnega centra zahteva načrtovanje, izvedbo in ustrezno izobraževanje.

Kako stopiti v stik s službo za stranke SalesForce po e-pošti, s podporo za klepet v živo, telefonsko številko, podporo za družabne medije in samopostrežno podporo.

SalesForce Kontakti za podporo

Če želite stopiti v stik s službo za pomoč strankam podjetja SalesForce, lahko to storite preko klepeta v živo, klicnega centra ali samopostrežne podpore. Za kontaktne podatke obiščite spletno stran SalesForce. Prav tako lahko uporabite njihovo bazo znanja ali obiščete njihovo stran na družbenih medijih, kot so Instagram, Facebook ali Twitter. SalesForce ne ponuja podpore preko e-pošte. Podjetje se ukvarja z razvojem in distribucijo poslovne programske opreme v oblaku.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico