• Predloge
 • Predloge za lansiranje izdelkov

Predloge za lansiranje izdelkov

Po mesecih, ki ste jih porabili za razvoj izdelka ali storitve, je očitna stvar, da ga lansirate v svet; in e-poštno trženje je dober kanal za širjenje besede o vašem novem izdelku. Toda če pohitite z lansiranjem, lahko to škoduje tako izdelku kot vašemu podjetju. Prava stvar je, da pravilno načrtujete uvedbo izdelka – izberite prave kanale za pošiljanje sporočila, uporabite najboljše možne e-poštne predloge za predstavitev izdelka, naredite sporočilo privlačno itd. Preden pa se poglobimo v e-poštne predloge za zagon izdelkov in najboljše prakse, začnimo z osnovami.

Kaj je e-pošta o predstavitvi izdelka in zakaj je pomembna?

Obvestilo o predstavitvi izdelka je niz dejavnosti, katerih cilj je promocija in objava novega izdelka ali storitve.

Podjetja pogosto uporabljajo e-pošto za ustvarjanje pričakovanja in navdušenja pred lansiranjem svojega izdelka. To pomaga pritegniti pozornost in na koncu ustvariti večjo prodajo, ko je izdelek na voljo.

predloga za lansiranje izdelka
Pošljite e-poštna sporočila o predstavitvi izdelkov neposredno iz LiveAgenta

Toda kaj pravzaprav je e-poštno sporočilo o predstavitvi izdelka? E-pošta o predstavitvi promocijskih izdelkov je vrsta elektronske pošte, ki jo podjetja uporabljajo za promocijo svojih izdelkov, storitev, ponudb in kampanj. Je pomemben del celotnega procesa objavljanja, saj vam omogoča, da neposredno nagovorite svojo ciljno publiko.

Za razliko od transakcijskih e-poštnih sporočil, ki stranke obveščajo o njihovih podatkih o naročilu ali računu, si promocijska e-poštna sporočila na splošno prizadevajo pretvoriti naročnike v stranke ali povečati ali navzkrižno prodajo. E-poštna sporočila o predstavitvi izdelkov so tudi kategorizirana kot promocijska e-poštna sporočila.

In a SaleCycle study, more than 50% of respondents said they purchase products presented to them via marketing email once a month.

SaleCycle team

Z dobro napisanimi promocijskimi e-poštnimi sporočili ni potrebno veliko, da potencialne stranke prepričate, da kupujejo pri vas.

V bistvu je pisanje promocijskih e-poštnih sporočil z visoko konverzijo ključnega pomena za razglasitev vašega izdelka in povečanje prodaje. Poglejmo, kako lahko naredite prav to, eno vrsto promocijske e-pošte naenkrat – začenši z e-pošto o predstavitvi izdelka.

5 predlog za zagon izdelka

Obstaja na tisoče primerov e-poštnih sporočil o lansiranju izdelkov. Po enem samem iskanju v Googlu lahko najdete številne predloge in opise uspešnih kampanj. Za vaše udobje smo pripravili seznam 5 e-poštnih predlog za predstavitev izdelkov, ki se nam zdijo najbolj prepričljivi.

Predloga za obvestilo o izdaji programske opreme


Hi [name]!

We are super excited to announce our new [name of a digital product/service].

[1-liner description about the product and its function]

During the past few months, we have been working really hard to improve our [product/service], and we believe that [name of the offering] will help you enjoy your experience with [company] even more.

So what is [offering] all about?

[explain the purpose of your product or service, focusing on the features, add visuals].

[if applicable] You can download our app directly from the App Store or the Google Play Store.

[CTA button]

Happy testing!
Best,
[your name & company’s name]


Predloga za objavo nove funkcije


Hello [name]!

Our new, updated version of [product/service] is finally up and running!

We made sure to [briefly explain what makes the updated version better than the previous one].

Ready to test the updated version?

Click on the button below to get started!

[CTA button]

Best,
[your name & company’s name]


Predloga za lansiranje novega fizičnega izdelka


Dear [name],

The new [product name] is finally available!

What makes the [product name] different is [give an intro to the Product and say why your audience need it]

You can order your [Product] directly from our store or find it [name of a platform].

[Add if applicable] The first 100 people that place an order will receive [an extra product/discount/free shipping/unique feature].

[CTA button]

Best,
[your name & company’s name]


E-poštno sporočilo o predstavitvi izdelka ali storitve – kratka predloga


Hello [name],

We couldn’t be happier to welcome [Product or service] into the [company] family.

But what is [a product] actually? It’s a [short description of a product]. You may have heard about such solutions before, but we assure you that [Product] is one of a kind.

Bold statement? Just look at this list of benefits that [product name] brings!

Benefit 1
Benefit 2
Benefit 3

Pretty convincing, huh? You have to test our [product/service] to learn about its full potential.

[CTA button]

Enjoy!

Best,
[your name & company’s name]


Predloga elektronske pošte o predstavitvi izdelka za pogovor


Hi [name]!

What’s your #1 challenge right now? Please think about it for a second…

And now let me guess – it’s [a problem that your product/service solves], right?

No need to worry, our [product/service] is available and ready to make your life easier.

Now you’d like to ask how you can get it, correct? Got you covered! You just need to click the link below and place your order. Yep, right there, this small [color] button:

[CTA button]

Have fun exploring, and let us know what you think!

Best,
[your name & company’s name]

Ne pozabite vedno prilagoditi svojih e-poštnih sporočil in napisati kopijo neposredno na točko, ki odgovarja na naslednja vprašanja:

 • Kaj je prihodnji izdelek?
 • Kako deluje? (s preprostimi besedami)
 • Zakaj ga vaše občinstvo potrebuje [zdaj!]?
 • Kako ga lahko dobijo?

7 vabljivih vrstic z zadevo e-pošte

Vsebina v vaši e-pošti je pomembna, vendar je nihče ne bo prebral, če najprej ne uporabite ubijalske teme! Ne pozabite – mora biti vpadljiv. Za vas imamo nekaj primerov.

 • Se spopadate s [a problem]? Pokrili smo vas! [Product]
 • Končno je tukaj! Spoznajte [Product]: zdaj boste prejeli [benefit]
 • Nov [product or service] od [company]: rešitev za vaš [problem]
 • Pozdravite [Product]! Zdaj je [benefit] na dosegu roke
 • Ste utrujeni od [problem]? Brez skrbi! [Product] je tukaj, da vam pomaga!
 • Na voljo zdaj: [product], rešitev za [problem]
 • [Product] je zdaj v živo. Preberite to e-poštno sporočilo, če želite izvedeti, kako ga lahko dobite.
 • Težave z [Problem]? Ste poskusili [Product]? Absolutna novica na trgu

E-poštna sporočila o predstavitvi izdelkov – nasveti in najboljše prakse, ki jih je treba upoštevati

Načrtujte, načrtujte, načrtujte!

Kako pogosto nameravate pošiljati e-pošto svojim naročnikom in kaj bodo e-poštna sporočila vsebovala? Prvi korak za ustvarjanje uspešnih e-poštnih kampanj je razviti strategijo, raziskati svoje občinstvo  in razporediti e-pošto v svojem uredniškem koledarju.

Poudarite, kaj vam manjka

Vaš izdelek obstaja za pomoč ljudem s posebnimi težavami. Karkoli že je, zdaj je pravi čas, da vaše občinstvo razmisli o tej težavi in o tem, kako jo lahko vaš izdelek odpravi. Zato je pomembno, da v vsakem elektronskem sporočilu poudarite vrednost svojega izdelka.

Določite jasen in dosleden poziv k dejanju (CTA)

Pomislite, kaj želite, da vaši naročniki izvedejo, ko preberejo vašo e-pošto. Ali so naročeni na ločen seznam za ekskluzivne posodobitve/objave izdelkov? Ali naj širijo besedo na družbenih omrežjih? Ali imajo možnost predkupa izdelka? Za vaš CTA lahko razmislite o številnih vprašanjih, vendar se držite enega, da se izognete zmedi.

Uskladite e-poštno trženje s preostalim delom vašega promocijskega načrta

Če nameravate promovirati svoj nov izdelek ali storitev na več kanalih, poskrbite, da bo vaše sporočilo dosledno. To pomeni, da mora imeti kopija enak slog pisanja, slike morajo biti povezane, CTA-ji pa morajo uporabnike pozivati k enemu določenemu dejanju.

Kdaj morate poslati e-poštno sporočilo o predstavitvi izdelka?

Kot smo že omenili, je prinašanje novega izdelka na svet razburljiv čas. Potem ko ste porabili ure, tedne in morda celo mesece za sestavljanje te novosti, ki bo všeč vašemu občinstvu, si zaslužite, da jo s ponosom predstavite.

Nikoli ni prezgodaj razmišljati o tem, kako boste promovirali svoj izdelek in kdaj boste to storili. Ne želimo se spuščati preveč v podrobnosti, zato se osredotočimo le na osnove.

E-poštno sporočilo o predstavitvi izdelka mora biti poslano v trenutku, ko je vaš izdelek ali storitev pripravljena za uporabo ali na voljo za nakup na spletu ali v trgovinah. Svetujemo vam, da pred lansiranjem pošljete e-poštno obvestilo s kratkim vpogledom in obvestite občinstvo, da bo vaš izdelek kmalu na voljo. Vendar ne pozabite, da morate e-poštno sporočilo o predstavitvi izdelka poslati šele, ko je vaša ponudba na voljo za nakup.

Pogosto zastavljena vprašanja – predloge e-pošte za zagon izdelka

Kako velika mora biti moja e-poštna baza podatkov?

Čakalna vrsta

To je za vsako podjetje drugačno. Če prodajate množične izdelke B2C, ki so na voljo številnim vrstam strank (na primer mobilni telefon, šal ali ekonomičen avto), bo vaša baza podatkov ogromna, sestavljena iz več sto tisoč stikov. Če pa ponujate zelo natančno programsko opremo za upravljanje pošiljanja B2B, bo vaša baza podatkov manjša. Najpomembnejši del je segmentirati bazo podatkov glede na različne osebnosti kupcev.

Kakšna je popolna dolžina e-pošte o predstavitvi izdelka?

Praviloma morajo biti promocijska e-poštna sporočila kratka in sladka. Vaše e-poštno sporočilo mora posredovati sporočilo z najmanjšo možno količino besedila. Ne pišete podrobnega priročnika za izdelek ali navajate vse razpoložljive funkcije. Cilj je predstaviti prednosti vašega na novo predstavljenega izdelka ali storitve in prepričati bralca, da klikne gumb CTA, ki je v e-poštnem sporočilu o predstavitvi izdelka.

Ali naj napišem e-pošto z navadnim besedilom ali pošljem e-pošto v HTML-ju?

Razlika med e-pošto z navadnim besedilom in e-pošto HTML je oblikovanje. E-poštno sporočilo z navadnim besedilom vsebuje samo besedilo brez možnosti oblikovanja. Prav tako vam omogoča, da v e-poštno kopijo vdelate preproste vizualne slike ali gife. Po drugi strani lahko e-poštno sporočilo HTML vsebuje slike, barve in druge možnosti oblikovanja besedila. Izbira, katera e-pošta je boljša za vaše podjetje, je odvisna od vaše strategije e-poštnega trženja, blagovne znamke, slogovnega vodnika in drugih dejavnikov. Zdi se, da je smiselno uporabljati e-pošto, ki temelji na kodi HTML, zlasti v primeru B2C izdelkov, saj vam tovrstna e-pošta ponuja več možnosti za vizualno predstavitev vašega izdelka. Vendar pa 62 % tržnikov pravi, da svojim naročnikom pošiljajo e-poštna sporočila s hibridnim HTML in navadnim besedilom.

Ready to put our product launch email templates to use?

LiveAgent is the most reviewed and #1 rated customer satisfaction software for small to medium-sized businesses.<br> Try it today with our free 14-day trial. No credit card required.

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Question”, “name”: “Kako velika bi morala biti moja e-poštna baza podatkov?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “To je za vsako podjetje drugačno. Če prodajate množične izdelke B2C, ki so na voljo številnim vrstam strank, bo vaša baza podatkov ogromna, sestavljena iz sto tisoč kontaktov. Če pa ponujate zelo natančno programsko opremo za upravljanje pošiljanja B2B, bo vaša baza podatkov manjša. Najpomembnejši del je segmentirati bazo podatkov glede na različne osebnosti kupcev.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Kakšna je popolna dolžina e-pošte o predstavitvi izdelka?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Praviloma morajo biti promocijska e-poštna sporočila kratka. Cilj je predstaviti prednosti vašega izdelka/storitve in prepričati bralca, da klikne gumb CTA, ki se nahaja v elektronskem sporočilu. ” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Ali bi morali napisati e-pošto z navadnim besedilom ali poslati e-pošto v HTML?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Izbira, katera e-pošta je boljša za vaše podjetje, je odvisna od vaše strategije e-poštnega trženja. Vendar pa bi morali razmisliti o e-poštnih sporočilih, ki temeljijo na kodi HTML, zlasti v primeru izdelkov B2C, saj vam e-pošta ponuja več možnosti za predstavitev vašega izdelka.” } }] }
Nazaj na predloge Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico