Predloga odgovora agenta

Kaj je predloga za odgovor agenta?

Predloga odgovora agenta je posebno orodje za hiter odgovor na zahtevek. To je odličen način, da olajšate delo ekipe za podporo strankam in prihranite njihov čas. Zastopniki lahko preprosto uredijo in uredijo vsebino predloge za odgovor agenta. Predloga vsebuje pozdrave na začetku in podpis agenta na koncu odgovora. Agenti lahko predlogo prilagodijo za različne situacije. Predloge v vašem LiveAgentu ni težko ustvariti.

FAQ

Kaj je predloga za odgovor agenta?

Predloga odziva agenta je orodje, ki vam omogoča hiter odziv za zahtevke v teku. Predlogo lahko prilagodite posebnemu primeru in položaju. Na začetku predloge so pozdravi, naslovljeni na stranko, na koncu odgovora pa podpis zastopnika. S to možnostjo lahko agent organizira in ureja vsebino predloge odgovora agenta. Ta funkcija olajša delo in prihrani čas ekipi za pomoč strankam.

Koliko predlog za odgovore agentov ponuja LiveAgent?

Število predlog je odvisno od tega, koliko jih prilagodite svojim potrebam. Odvisno od tega, koliko vrst predlog potrebujete, jih lahko toliko prilagodite.

Kako najti predloge za odgovore agenta?

Predloge odziva agenta najdete v podoknu zastopnika pod Zavihek “Konfiguracije”. Nato izberite “E-pošta” in “Predloga e-pošte”.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Ko se prikaže nov zahtevek, ga nihče ne poseduje. Ko odprete zahtevek, ga lahko dodelite oddelku ali določenemu agentu. Merila lahko nastavite.

Dodelitev zahtevka

LiveAgentova funkcija prenosa zahtevkov omogoča prenos med oddelki in agenti ter deljenje z uporabo internega klepeta v živo. Nedodeljeni zahtevki so dostopni in funkcija deljenja poveča učinkovitost komunikacije. LiveAgent ponuja brezplačno različico, podporo v različnih jezikih in obširno akademijo. Program je zasnovan s pravilnikom o zasebnosti in piškotkih.

Pripravljene predloge vstopničnega sistema za skrajšanje odzivnega časa in takojšnjo dosledno izkušnjo storitev za stranke!

Predloge vstopničnega sistema

Predloge vstopničnega sistema so ključne za skrajšanje odzivnega časa in zagotavljanje dosledne izkušnje storitev za stranke. Pripravljena sporočila in predloge lahko pomagajo agentom zagotavljati ustrezne in natančne odgovore, prihranijo čas in trud, povečajo zaupanje in produktivnost in izboljšajo zadovoljstvo strank. Pri ustvarjanju knjižnice učinkovitih pripravljenih odgovorov in predlog pa je pomembno vključiti celotno organizacijo in prilagoditi predloge glede na posamezne stranke.

Zahtevek se šteje za razrešen, ko stranka ali agent pritisne gumb za rešitev. Zahtevek lahko samodejno razreši pravilo.

Razrešeni zahtevek

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki omogoča integracije in nadzor nad podatki, ter podporo strankam preko VoIP telefonskih sistemov in programske opreme za dohodni klicni center. Funkcija deljenja zahtevkov povečuje učinkovitost komunikacije in omogoča prenos tehničnih poizvedb na ustrezni oddelek. Za več informacij, se lahko rezervira demo klic.

Vzdevek agenta pomaga vašim agentom ostati prikriti. Ta funkcija vam omogoča, da svoje ime skrivate in imate vzdevek. Samo drugi agenti vidijo pravo ime.

Vzdevek agenta

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki ponuja različne kontakte za podporo in demo različice. Agenti službe za pomoč uporabnikom nudijo tehnično pomoč in odgovarjajo na vprašanja prek različnih kanalov. LiveAgent ima številne lastnosti in alternative, med drugim tudi funkcije VoIP telefonskih sistemov in samopostrežne programske opreme. Podjetje zagotavlja podporo strankam in omogoča preprosto upravljanje s pritožbami in odjemalskimi portali.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico