Dragoceno v vsaki industriji

Odkrijte, kako LiveAgent izboljša vaše bančno ali zavarovalno poslovanje.

  • ✓ Brez stroškov namestitve    
  • ✓ Podpora 24/7    
Uporablja
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo

Povečajte zagovorništvo

Ustvarite pozitiven CX, zaradi katerega bodo vaše stranke govorile o vas.

24%

Skrajšajte odzivni čas

Izboljšajte stopnje prvega odziva z avtomatiziranim usmerjanjem zahtevkov.

37%

Zmanjšajte količino zahtevkov

Zmanjšajte število dohodnih zahtevkov za podporo z bazo znanja.

Industry background

Programska oprema za pomoč uporabnikom za bančno industrijo

Vlagajte v svoje stranke z vodilno službo za pomoč uporabnikom. Bodite bližje svojim strankam in jim pomagajte hitreje z LiveAgent.
  • SaaSworthy Fastest Growing Helpdesk Software Q1 2022
Posredniška in ponavljajoča se opravila dodelite programski opremi za pomoč uporabnikom, da se bodo vaši agenti lahko osredotočili na negovanje odnosov s strankami.
Povečajte učinkovitost svoje podpore, hkrati pa znižajte režijske stroške z našo programsko opremo za pomoč strankam.
Zaščitite podatke svoje stranke z najsodobnejšimi varnostnimi ukrepi, vključno s šifriranjem HTTPS, ublažitvijo DDoS in drugimi.
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo

Prisotnost kapitalizacije v spletnem svetu

Tehnologija in digitalna preobrazba sta spremenila način, kako stranke prihajajo v stik z bankami in zavarovalnicami. Večino potreb je mogoče izpolniti na spletu prek običajnega namizja ali prek mobilnih aplikacij. Izkoristite svoje spletno mesto in dodajte moč storitve za stranke s storitvijo LiveAgent za finančni sektor.
banking insurance-illustration
Banking insurance illustration

Stranke naj bodo v varnem zavetrju

Tako kot vaše stranke želijo svoj denar varovati in ga izkoristiti, enako želite doseči s storitvijo za stranke. LiveAgent za finančni sektor vam ponuja veliko možnosti, kako to doseči z minimalnim tveganjem.

Prihranite čas

Z našim vrhunskim klepetom v živo prihranite ne samo svoj čas, temveč tudi čas svojih strank. Funkcija projekcije tipkanja v realnem času vam zelo pomaga in vam omogoča hiter prikaz tistega, kar stranke pišejo. Tako lahko pripravite odgovore in jim jih zagotovite pravočasno.
Real-time typing feature in Customer service software - LiveAgent

Prihranite več z LiveAgentom

Analizirajte in primerjajte LiveAgent z različnimi rešitvami za podporo strankam ter izberite eno z najbolj ustreznimi funkcijami za vašo panogo in najboljšo ceno .

Ne more se motiti več kot 21.000 podjetij

Oglejte si naše zgodbe o uspehu in pričevanja ter odkrijte pozitiven vpliv uporabe programske opreme za pomoč uporabnikom na bančništvo.

V dobrih rokah boste!

Veste kaj imajo skupnega Huawei, BMW, Yamaha in O2? Prav ste uganili.. LiveAgent!

Poskusite brezplačno zdaj Kreditna kartica ni obvezna
[extrafaq headline = "Pogosta vprašanja" question-1 = "Zakaj bi morala institucija za bančno zavarovanje imeti programsko opremo za pomoč strankam?" answer-1 = "Finančne institucije potrebujejo programsko opremo za pomoč strankam, da vodijo evidence o zahtevah za pomoč strankam in učinkovito služijo strankam." question-2 = "Zakaj bi se odločil za LiveAgent?" answer-2 = "Programska služba za pomoč uporabnikom LiveAgent vodi k večjemu zadovoljstvu strank, saj svojim strankam omogoča hitrejši in učinkovitejši način, kako lahko dobijo odgovore na vprašanja. Poleg tega je LiveAgent enostaven za uporabo, cenovno ugodno in z več kot 180 funkcijami za izboljšanje vaših vsakodnevnih opravil. "question-3 =" Kakšne so prednosti LiveAgentja? " answer-3 = "LiveAgent podjetjem pomaga upravljati podporo strankam na eni platformi in ponuja inovativne rešitve, ki zmanjšujejo čas pogovora s telefonom, povečajo prijaznost do uporabnikov in izboljšajo izkušnjo strank."
Related Articles to Bančno zavarovanje
LiveAgent vam omogoča skupni službeni poštni predal, s katerim lahko vaše osebje deli delovno obremenitev agentov, ki niso na voljo. Preberite več o prednostih programske opreme za uspeh strank.

Ustvarite bogastvo s programsko opremo za uspeh strank

LiveAgent je programska oprema, ki omogoča večjezično podporo in prilagajanje črk z naglasi. Z intuitivnim sistemom za upravljanje zahtevkov lahko preprosto upravljamo interakcije s strankami in avtomatiziramo opravila. Ponuja več kot 179 funkcij za pomoč uporabnikom in več kot 40 integracij.

Liveagent je najbolj pregledana in #1 programska oprema za pomoč uporabnikom pametnih telefonov v letu 2019. Velika podjetja pogosto dobijo svoj ROI od liveagent s funkcijo vnosa v realnem času.

Programska oprema službe za pomoč strankam v podjetjih

LiveAgent vam omogoča prilagodljivost dodajanja ali odstranjevanja agentov glede na vaše potrebe za hitro podporo strankam s klepetom v živo, interaktivno tehnologijo glasovnega odziva (IVR) in edinstvenimi CRM vpogledi. Pravilna razporeditev in upravljanje virov je ključnega pomena za splošno dobrobit vsakega podjetja, saj lahko spremljate svojo uspešnost z analitiko, prepoznavate ponavljajoče se težave in ustvarjate načrte za izboljšave. Donosnost naložbe v službo za pomoč uporabnikom v podjetjih lahko hitro vidimo v obliki večjega zadovoljstva in zvestobe strank.

Brezplačna preizkusna različica LiveAgent vam pomaga, da se približate prosilcem. Razvrstite svojo komunikacijo po prednostnih nalogah in nikoli ne izgubite nobenih informacij o prosilcih.

Programska oprema službe za pomoč uporabnikom v kadrovanju

LiveAgent je programska oprema za pomoč uporabnikom v kadrovanju, ki omogoča upravljanje komunikacije in podatkov o prosilcih ter poenostavi potek dela. Omogoča brezplačno preskusno različico, ki lahko traja 7 ali 30 dni, odvisno od načina registracije. Izberete lahko ime svoje poddomene in prejemate posodobitve izdelkov ter druge promocijske ponudbe. Pogoji in določila ter politika zasebnosti so potrjeni s podpisom.

Pritegnite pozornost vaše stranke z dramatičnim zmanjšanjem njenih operativnih nalog z LiveAgent, najbolje pregledano in #1 ocenjeno programsko opremo za pomoč malim in srednje velikim podjetjem v letu 2019.

Program za pomoč strankam za agencije

LiveAgent je večkanalna rešitev za pomoč strankam, ki jo pogosto uporabljajo agencije s vgrajenimi oddelki. Zmanjšuje širjenje po omarah in omogoča sledenje zahtevam in preteklim pogovorom s strankami. Uporaba LiveAgent-a vam lahko prihrani čas pri ponavljajočih se nalogah z uporabo klepeta v živo, portala za stranke in naprednih zaporedij zahtevkov.

LiveAgent pomaga maloprodajni industriji pri zagotavljanju najboljših možnih storitev za stranke. LiveAgent - ena večkanalna rešitev za vsakega kupca.

Programska oprema za pomoč uporabnikom v trgovini na drobno

Trgovina lahko postane odličen vir vprašanj kupcev. S konceptom "kupi in klikni" lahko izboljšate njihovo nakupovalno izkušnjo. Zagotovite pomoč kupcem s klepetom v živo, portalom strank, bazo znanja ali pogostimi vprašanji. Poleg tega lahko povečate dobiček.

Liveagent je najboljša večkanalna rešitev za vaše podjetje. Izkoristite 175+ funkcij in 40+ integracij ter odlična orodja danes.

Iščete alternativo Customerly?

Mnogi uporabniki so preklopili na LiveAgent, po tem ko so preizkusili različne druge podporne sisteme, kot so Zendesk, Freshdesk, Desk.com in drugi. Uporabniki so navdušeni nad funkcionalnostjo, podporo strankam, mobilnostjo in izvedbo v celoti. Sistem ponuja dobro premišljene module, kot so klepet v živo, baze podatkov in integracija s socialnim omrežjem, za dobro uporabniško izkušnjo. Podpora je vedno na voljo in cene so zelo dostopne za majhna podjetja. Uporabniki so zadovoljni z naprednim nivojem avtomatizacije, ki nadomesti potrebo po zapier, saj imajo zadostno število integracij.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico