Predloge za stik po klicu

Večina prodajalcev ne bi nikoli pomislila na uporabo e-poštnih predlog, ko začnejo svojo kariero v prodaji. Namesto tega uporabljajo »osnovne« prodajne strategije: klicanje, potrjevanje sestankov in pregledovanje posodobitev podjetja. Ko pa je čas, da potencialni stranki pošljete nadaljnjo e-pošto, se zagon ustavi. Ustavijo se in pomislijo: “V redu, kaj naj napišem?”

Prodajni in poslovni email marketing je zapletena igra. Konec koncev je e-pošta le enosmerni tok informacij, ki čaka na odgovor. In kot kažejo podatki, je večina prodajnih e-poštnih sporočil preprosto prezrta. Vendar pa email marketing še vedno ostaja neprecenljiva prodajna strategija. Še več, nekateri potencialni uporabniki uporabljajo e-pošto samo za komunikacijo.

Zato bi moral vsak prodajni zastopnik vedeti, kako izkoristiti moč e-pošte in kako napisati učinkovito nadaljnje sporočilo. V tem priročniku se bomo osredotočili na sestavljanje e-poštnega sporočila po prodajnem klicu.

Pokličite nadaljnjo e-pošto – zakaj je to tako pomembno?

Nadaljnja e-pošta bi morala biti sestavni del vsakega prodajnega procesa, ki vključuje stik s strankami po telefonu.

Toda kaj točno je?

Obstajata dve vrsti e-poštnih sporočil za nadaljnje klice. Prvi je e-poštno sporočilo, poslano potencialni stranki takoj po klicu. V takem sporočilu bi morali povzeti pogovor, omeniti naslednje korake, za katere sta se oba že dogovorila, in določiti časovnico. Drugo vrsto e-pošte za nadaljnji klic je treba poslati le, če vaš stik ne odgovori na vaše prvo sporočilo ali če vas po kratkem začetnem odgovoru nekaj časa ni kontaktiral.

Spremljanje po e-pošti v LiveAgentu

Pomembno je, da po klicu pošljete nadaljnjo e-pošto. V nasprotnem primeru postane pogovor s potencialno stranko le še en klepet, ki ni prinesel nobene vrednosti in ne bo prinesel prodaje. V bistvu je zagotovljeno, da bo vaš stik brez nadaljnjega sporočila pozabil na vaš klic. Tudi če jih pozneje pokličete znova, vaš drugi pogovor ne bo imel tako velikega vpliva, kot bi ga lahko imel prvi.

Zadeva predloge za nadaljnjo e-pošto

  • Lepo se je bilo pogovarjati s tabo [name]!
  • Hvala, ker ste našli čas za pogovor z mano
  • Tukaj je tisto, o čemer smo se dogovorili med našim klicem na dan [day]
  • Summary of our call on [day]
  • Hvala, ker ste si vzeli čas in govorili z mano danes, [name]
  • Tako lepo te je bilo spoznati, [name]
  • Hvala, ker ste z mano razpravljali o svojih pomislekih glede [one of your prospect’s challenges].
  • Pravkar sem ti pustil sporočilo

Primere predlog za nadaljnjo e-pošto po klicu

Ko želite povzeti sestanek


Hi [name],

Thank you very much for finding the time to talk with me about [the matter of your conversation]. I really appreciate it!

I just wanted to sum up our call and double-check if we both agree on the next steps:

Next step 1
Next step 2
Next step 3

As we discussed, I’ll [send you a new offer/prepare a special offer for you/present a new product or service, etc.], and then we can proceed with fulfilling the terms of our agreement.

Let me know if that works for you.

If you need anything else, I will be happy to help!

Best,
[name & company]


Ko se želite dogovoriti za sestanek


Dear [name],

It was very nice to talk to you.

I really enjoyed our conversation and learning more about [topic covered]. Thank you for your advice and your views on the field of [your industry].

As I told you, I can support you in [the prospect’s target]. That’s why I would like to meet with you to talk about [clear purpose].

I’m usually free on [days of the week and hours when you’re free]. Would one of those slots be suitable for you? I can adjust my schedule to yours if that’s more convenient for you.

I hope we can talk soon.

Yours sincerely,
[name & company]


Ko želite neposredno promovirati svoj izdelek ali storitev


Hello, [name],

Many thanks for finding the time to talk with me [today/yesterday/last Friday] and sharing more information about [company].

I’ve been thinking about the difficulties your company has with [business challenges], and I think [your company] could help you solve this problem by [solutions].

To date, many companies like yours are using our [product/service] and are very satisfied with it.

Check out my [portfolio/brochure/website of your company] and feel free to contact me if you have any questions about our [product/service].

Could we talk on the phone sometime this week to continue our conversation?

Best,
[name & company]


Ko vaša potencialna stranka ni dvignila telefona


Hi [name],

I’m writing to you because I wasn’t able to reach you today. I was calling you because [leave a phrase as the reason for your call, or the name of the reference/matter you are calling about].

I sent you a voicemail and mentioned that I would call you back on [date] at [time].

However, you can always contact me before that time on [your phone number] at your convenience.

I hope we will reconnect soon!

Best,
[name & company]


Ko morate preložiti klic


Hello [name],

Thanks for getting back to me so quickly. I truly appreciate it.

I’ll be happy to contact you again later in [the month].

Does it make sense to schedule a call already to reconnect? This way, we can save time in the future and adjust our calendars accordingly.

How does your availability in [the month] look? Which week and day would be a good one for us to connect?

I look forward to talking with you.

Best,
[name & company]

Predloga za nadaljnjo e-pošto za klic – pogosta vprašanja

Kdaj naj pošljem e-pošto za nadaljnji klic?

Čas razrešitve

Poskusite poslati e-poštno sporočilo s povzetkom (v katerem so navedeni naslednji koraki in morebitni dogovori, sklenjeni med klicem) v eni uri po pogovoru. Če takšnega sporočila ne morete poslati takoj po klicu, to storite do enega delovnega dne po klicu. Če med klicem določite kakršne koli naslednje korake, ki zahtevajo sodelovanje s strani vaše stranke, jim dajte čas, da dokončajo ta dejanja.

Če se zdi, da vaša potencialna stranka ne naredi nobenih korakov v pravo smer, jim dva do tri dni pred iztekom roka pošljite nadaljnje obvestilo, da jih opomnite na vaš dogovor.

Ali naj predlagam načrtovanje drugega klica ali nadaljevanje komunikacije po e-pošti?

Aplikacija za spletno klepetanje

Najbolje je, da se vaši potencialni stranki odločijo za njihov želeni komunikacijski kanal. Stik lahko vprašate v e-poštnem sporočilu za nadaljnji klic, ali želi preskočiti na drug klic ali se o naslednjih korakih pogovoriti po e-pošti. Če vam pustijo, da se odločite, potem preprosto izberite najboljšo možnost zase.

Kdaj naj preneham pošiljati e-pošto stiku po klicu?

Odgovor

Če vaša potencialna stranka v dveh tednih prezre do tri e-poštna sporočila, je najbolje, da za nekaj časa prenehate komunicirati z njimi in opazujete, ali se kakor koli odzovejo na vašo komunikacijo. Če tega ne storijo, počakajte dva tedna in poskusite poslati še dve e-poštni sporočili za nadaljnje klice. Če to ne deluje, se ne smete več obrniti na to osebo.

Ready to put our call follow-up email templates to use?

LiveAgent is the most reviewed and #1 rated ticketing software for small to medium-sized businesses. Try it today with our free 14-day trial. No credit card required.

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Question”, “name”: “Kdaj naj pošljem e-pošto za nadaljnji klic?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Poskusite poslati e-poštno sporočilo s povzetkom (v katerem so navedeni naslednji koraki in morebitni dogovori, sklenjeni med klicem) v eni uri po pogovoru. Če takšnega sporočila ne morete poslati takoj po klicu, to storite do enega delovnega dne po klicu.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Ali naj predlagam, da se dogovorite za nov klic ali nadaljujete komunikacijo po e-pošti?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Najbolje je, da se vaši potencialni stranki odločijo za njihov želeni komunikacijski kanal. Stik lahko vprašate v e-poštnem sporočilu za nadaljnji klic, ali želi preskočiti na drug klic ali se o naslednjih korakih pogovoriti po e-pošti.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Kdaj naj preneham pošiljati e-pošto stiku po klicu?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Če vaša potencialna stranka v dveh tednih prezre do tri e-poštna sporočila, je najbolje, da za nekaj časa prenehate komunicirati z njimi in opazujete, ali se kakor koli odzovejo na vašo komunikacijo. Če tega ne storijo, počakajte dva tedna in poskusite poslati še dve e-poštni sporočili za nadaljnje klice. Če to ne deluje, se ne smete več obrniti na to osebo.” } }] }
Nazaj na predloge Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico