IP naslov

Kaj je naslov IP?

Naslov internetnega protokola je številčna oznaka, ki služi namenu identifikacije gostitelja ali omrežnega vmesnika in naslavljanju lokacije.

Obstajata dve različici naslovov IP. Naslov IP različice 4 in naslov IP različice 6. Naslov IPv4 ima 32 bitov in je običajno predstavljen s štirimi decimalnimi števili. Naslovi IPv6 imajo 128 bitov in so zapisani kot 8 šestnajstiških števil.

Frequently asked questions

Kaj je naslov IP?

Naslov IP je naslov internetnega protokola. To je identifikacijska številka, ki je povezana z določenim računalnikom ali računalniškim omrežjem. Ko gre za povezavo z internetom, naslov IP računalnikom omogoča pošiljanje in prejemanje informacij.

 

Kako preveriti naslov IP?

Če želite preveriti naslov IP, lahko to storite na dva načina. Najprej prek povezave Wi-Fi. Podatke bi morali najti v sistemskih nastavitvah omrežja. Ko izberete omrežje, s katerim ste povezani in preverite lastnosti, mora biti tam naveden vaš IP naslov. Drugi način je z ethernetno povezavo. Iščete ga na podoben način kot pri povezavi Wi-Fi.

Kako spremeniti naslov IP?

Naslov IP naprave najlažje spremenite tako, da se pridružite drugemu omrežju. Druge možnosti so ponastavitev modema, ki vas poveže z omrežjem, saj ponastavi tudi naslov IP. Povežete se lahko tudi prek navideznega zasebnega omrežja (VPN), uporabite proxy strežnik ali se obrnete na svojega ponudnika internetnih storitev. Obstajajo tudi orodja, ki omogočajo spreminjanje naslova IP.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico