Javascript

Kaj je Javascript?

Naj bo vaša spletna stran bolj interaktivna in privlačna za stranke. JavaScript je objektno usmerjen programski jezik, ki se uporablja za ustvarjanje interaktivnih spletnih strani, spletnih programov ali video iger. Omogoča tudi vgradnjo vtičnikov na vašo spletno stran zaradi vgrajenega mehanizma JavaScript.

JavaScript se običajno uporablja z HTML in CSS, da pokrije glavne funkcije svetovnega spleta.

Frequently asked questions

Kaj je Javascript?

JavaScript je skriptni jezik, ki se uporablja za ustvarjanje in nadzor dinamične vsebine spletnega mesta. Vključuje vse, kar se premika, osvežuje ali kako drugače spreminja na zaslonu, npr. animirane grafike, diaprojekcije fotografij, samodejno dokončanje besedilnih predlogov, interakcija brez potrebe po ponovnem nalaganju spletnega mesta.

 

Zakaj se uporablja Javascript?

JavaScript se uporablja predvsem v spletnih brskalnikih in spletnih aplikacijah. Izven omrežja se lahko uporablja v programski opremi, strežnikih in vdelanih strojnih upravljalnikih. Osnovne funkcije so dodajanje interaktivnega vedenja na spletna mesta, ustvarjanje spletnih in mobilnih aplikacij, gradnja spletnih strežnikov in razvoj strežniških aplikacij ter ustvarjanje iger.

 

Ali je JavaScript varen?

Danes je JavaScript varen programski jezik. Ne omogoča dostopa do procesorja ali pomnilnika na nizki ravni. To pa zato, ker je bil prvotno izdelan za brskalnike in ga ne potrebujejo.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico