Pregled programske opreme klicnega centra Odoo

Pregled programske opreme klicnega centra Odoo
Compare Pregled programske opreme klicnega centra Odoo with other in: How Pregled programske opreme klicnega centra Odoo is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1514 reviews

Odoo ni namenska programska oprema za klicne centre, vendar lahko zagotovi nekatere funkcije klicnega centra. Ali je dovolj? Več o tem v našem pregledu programske opreme za klicni center Odoo.

Pricing
Starting from:
$ 11.90   na mesec
Equal to LiveAgent's Medium plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: 1

Andrej Csizmadia

Editor's rating

Andrej Csizmadia
Overall rating
2.8
Uporabniška izkušnja
2.5
Cena
4
Izvedba
2

Key takeaways

Pros

  • Brezplačno in/ali poceni
  • Veliko različnih funkcij v eni aplikaciji

Cons

  • Slaba izbira funkcij
  • Težavna integracija VoIP
  • Zastarela zasnova vmesnika

Začetek uporabe programske opreme za klicni center Odoo

Odoo vam omogoča, da začnete brezplačno, če na začetku registracije izberete samo en paket aplikacij. Če izberete več kot enega, se lahko odločite za brezplačno preskusno obdobje, kjer lahko preizkusite več funkcij Odoo. Glede na spletno stran so funkcije klicnega centra pod možnostjo prodaje, vendar sem skoraj prepričan, da lahko do njih dostopate tudi s katero koli drugo možnostjo. Registracija je precej hitra in enostavna. Takoj boste preusmerjeni na vmesnik, vendar morate najprej potrditi svoj e-poštni naslov, saj ima Odoo časovno omejitev za to dejanje.

Odoo - izberite svoje aplikacije

Ko dostopate do vmesnika, se pomaknite naravnost do razdelkov z aplikacijami, če želite funkcijo VoIP v svojem računu Odoo. Ugotovil sem, da ta aplikacija ni pod možnostjo Prodaja, temveč pod Produktivnost, zato vam svetujem, da med registracijo izberete to možnost, da se izognete možnosti brezplačnega preizkusa. Namestitev tega modula je zelo preprosta, morate samo klikniti na gumb za namestitev in aplikacija bo dodana vaši funkcionalnosti Odoo.

Odoo - namestite VOIP modul

Ko to storite, lahko najdete ikono telefona v zgornjem desnem kotu. Ko kliknete nanj, bo Odoo odprl ločen pripomoček za številčnico z možnostmi za ogled prejšnjih klicev, dostop do stikov in možnost, imenovano »naslednje dejavnosti«. Vendar pa ta funkcija Odoo ne prihaja s telefonsko številko, zato morate svojo integrirati prek storitve VoIP, kar vas bo zagotovo nekaj stalo. Do nastavitev za Odoo VoIP lahko dostopate prek možnosti splošnih nastavitev in nastavite funkcijo klica. Odoo ponuja tudi nekaj spletnih vodnikov, ki vam lahko razložijo postopek.

Odoo - nastavitve funkcij klica

Ko je vse to končano, ste pripravljeni in lahko začnete klicati. Preden si ogledamo testni del, poglejmo, katere vrste funkcij klicnega centra lahko pričakujete od Odoo.

Funkcije klicnega centra Odoo

Odoo je neverjetno raznolika rešitev, saj ponuja različne aplikacije za veliko število primerov uporabe. Programska oprema lahko postane skoraj vse, kar potrebujete, saj lahko ročno izberete različne funkcionalnosti in jih kombinirate, da ustvarite svojo idealno rešitev za potrebe vašega podjetja. Ena od teh aplikacij je funkcija VoIP v obsežni trgovini aplikacij Odoo. Z njim lahko začnete brezplačno z brezplačnim preskusom.

Odoo - trgovina z aplikacijami

Čeprav Odoo ni namenska programska oprema za klicne centre, ponuja dober nabor funkcij za določene primere uporabe. Odoo ponuja dobro funkcijo seznama stikov, ki je neposredno integriran s pripomočkom za klice za enostaven dostop do stikov. Poskusite lahko tudi razporediti klice prek razporejanja dejanj ali ustvariti čakalne vrste klicev prek aplikacije CRM. Odoo ponuja tudi funkcije poročanja, ki vam lahko pomagajo slediti vsem dejavnostim klicev z možnostmi iskanja, filtrov in izvoza.

Odoo- seznam stikov

Zmogljivost in uporabnost programske opreme klicnega centra Odoo

Odoo vsakomur olajša dostop do funkcije klica, saj je funkcija na voljo v zgornjem desnem kotu ne glede na to, kje znotraj uporabniškega vmesnika ste. Nastavitve za VoIP dodatek so na voljo v splošnih nastavitvah, nekatere pa so v uporabniških nastavitvah. Te možnosti je precej enostavno najti, saj je vmesnik zasnovan precej dobro. Oblikovno ni najbolj sodoben, je pa kljub temu funkcionalen.

Odoo- klicalnik

Medtem ko je lahko nastavitev Odoo aplikacije VoIP za večino ljudi precej težavna, je bistveno lažja, če izberete enega od dveh podprtih ponudnikov VoIP – OnSIP ali Axivox. Škoda, da ni na voljo več možnosti za povezovanje klicne funkcionalnosti, a kljub temu klici delujejo in delovanje je povsem v redu. Med testnimi klici nisem imel nobenih težav, vendar si predstavljam, da je to lahko različno za vsakega uporabnika glede na moč povezave in odločitev ponudnika VoIP.

Odoo - klic v teku

Klicni vmesnik ima nekaj možnosti. Ko pokličete številko, lahko ustvarite nov stik in ga takoj dodate na svoj seznam. Drugi dve možnosti sta za utišanje klicev in za prenos klicev na drugega uporabnika Odoo. Kot lahko vidite, so možnosti skromne, a vsekakor uporabne v večini scenarijev. Druge možnosti zunaj klicev vključujejo »naslednje dejavnosti« in meni s stiki.

Odoo - ustvari nov stik

Na splošno Odoo ne ponuja najširšega niti najbolj bliskovitega nabora funkcij klicnega centra, vendar so lahko uporabne za določene scenarije. Ne bi jih imenoval za uporabne v okolju pravega klicnega centra, vendar ne trdim, da Odoo tudi v tem pogledu ne more biti uporaben. Vse je odvisno od tega, kaj kot uporabnik pričakujete. Če potrebujete rešitev, ki lahko obravnava veliko več kot samo klice, je Odoo morda prava rešitev, ki jo iščete.

Cene programske opreme za klicni center Odoo

Odoo ponuja tri možnosti oblikovanja cen, vključno z brezplačnim paketom. Funkcionalnost VoIP bo morda težko pridobiti z brezplačno različico, saj noben od aplikacijskih paketov ne ponuja aplikacije VoIP takoj po namestitvi. Kljub temu se lahko vedno odločite za brezplačno preskusno različico, da jo najprej preizkusite. Pojdimo naprej in si oglejmo cenovne možnosti.

Brezplačno

Brezplačni paket vam omogoča brezplačen dostop do ene od številnih aplikacij, ki jih ponuja Odoo. Če se odločite za drugo aplikacijo, vam bo Odoo ponudil brezplačno preizkusno različico izbranih aplikacij.

Standard

Standardni načrt stane 11,90 USD na mesec z letnim obračunavanjem ali 14,80 USD z možnostjo mesečnega obračunavanja. Cena je na uporabnika na mesec in vam omogoča dostop do vseh aplikacij, ki jih Odoo ponuja brez omejitev.

Po meri

Načrt po meri vas bo stal 17,90 USD na mesec z letnim obračunavanjem ali 22,40 USD na mesec z mesečnim obračunavanjem. Vsi stroški so na uporabnika na mesec. Načrt vam omogoča dostop do vseh aplikacij Odoo in doda Odoo Studio, Multi-Company in External API.

Zaključek

Odoo morda ni idealna prva izbira za podjetja, ki iščejo ustrezno, namensko programsko opremo za klicne centre. Ne ponuja niti približno dovolj funkcionalnosti za učinkovito upravljanje klicev. Vendar pa se lahko njegove nizke cene in široka paleta različnih vrst funkcionalnosti izkažejo za koristne za številna podjetja, ki se jim ni treba toliko osredotočati na klice, vendar je pomembno, da k temu pristopijo z realnimi pričakovanji.

Frequently asked questions

Ne morem sprejemati klicev v Odoo

Najverjetnejši scenarij je, da vaša integracija ni pravilno konfigurirana. Še enkrat preverite nastavitve integracije in dodatno preverite, ali ste dovolili funkcijo klica v uporabniških in osebnih nastavitvah. Na spletu je na voljo tudi več vodnikov za odpravljanje težav, lahko pa se obrnete neposredno na Odoo, saj teh težav neizkušenemu uporabniku morda ne bo enostavno rešiti.

Kako načrtovati klice v Odoo

Ustvariti morate dejanje strežnika in vnos kontekstnega menija dejanj. To vam bo omogočilo izbiro številnih stikov in klicanje v velikem obsegu. Ko to storite, bi morali imeti možnost izbrati stike brez dodeljenega prodajalca in ustvariti skupinsko dejavnost.

Product reviews

Želite izvedeti več o bazi znanja Apptivo? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Pregled baze znanja Apptivo

Apptivo je poslovna programska oprema s celostno bazo znanja za organizacije. Ocene v zanesljivih preglednih portalih kažejo na povprečno izvedbo, vendar ima Apptivo veliko prostora za rast. Cena je izjemno ugodna glede na funkcije, ki jih ponuja. Baza znanja bi lahko uporabila nekaj dodatnih funkcij za organiziranje, vendar je vrednost zelo dobra glede na to, kar ponuja. Lahko se uporablja tudi za upravljanje stikov, prodajo, storitve za stranke, trženje in upravljanje znanja.

Ali razmišljate o Dialfireju za podporo strankam v svojem klicnem centru? Oglejte si naš pregled in preverite, kako se je obnesel med našim splošnim testom.

Pregled programske opreme klicnega centra Dialfire

Dialfire je programsko orodje za klicne centre, ki omogoča nastavitev skupin klicev, analitiko klicnega centra in poročila. Dialfire ponuja pet različnih paketov, pri čemer je cena odvisna od funkcionalnosti. Dialfire ima prilagodljive funkcije in zanesljivo sledenje klicem, vendar obstajajo težave pri upravljanju, občasni zastoji pri izbiranju in lahko postane drago. Za ustvarjanje brezplačnega računa Dialfire morate vnesti zahtevane podatke na spletni strani in označiti polje s pogoji.

Želite izvedeti več o Spokeo? Oglejte si naš članek, če želite izvedeti, kako deluje in kako se je obnesel v naših testih.

Spokeo pregled

Spokeo je storitev povratnega iskanja telefonskih številk, imen, naslovov bivanja in e-poštnih naslovov, ki je na voljo na spletni strani in mobilni aplikaciji za Android. Ponuja več možnosti iskanja, vendar informacije niso na voljo brezplačno. Cena storitve je nejasna, mobilna aplikacija pa je na voljo samo za Android in le v ZDA. Spokeo zbira podatke iz številnih virov za čim bolj natančne rezultate.

Ali razmišljate o HelpOnClick za svoje potrebe po klepetu v živo? Oglejte si naš pregled in ugotovite, kako se je obnesel med našimi splošnimi testi.

Pregled klepeta v živo HelpOnClick

LiveAgent je programska oprema za klepet v živo, ki je cenovno ugodna, enostavna za uporabo in ponuja veliko funkcionalnosti, vključno s podporo klicnega centra in uporabnimi funkcijami poročanja. Številna podjetja poročajo o pozitivnih učinkih, kot so povečanje zadovoljstva in prodaje strank ter izboljšanje odzivnega časa in stopnje konverzije. Brezplačna preskusna različica je na voljo za 7 ali 30 dni, prenos podatkov skozi napravo in politika zasebnosti sta zagotovljena. LiveAgent je priljubljena izbira podjetij, ki želijo izboljšati podporo strankam.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico