Nit zahtevka

Kaj je nit zahtevka?

Nit zahtevka je tehnično gledano ista stvar kot zahtevek. Včasih jo stranke poimenujejo kot zahtevek, drugič pa obratno. Kadar jo poimenujejo “nit zahtevka”, običajno mislijo celotno komunikacijo, ki je na voljo v 1 zahtevku, z vsemi opombami, časovnimi žigi ter odgovori stranke in agenta.

Frequently asked questions

Kaj je nit zahtevka?

Nit zahtevka je enako kot zahtevek. Torej obvestilo, ki je bilo vneseno v sistem in spremenjeno v zahtevek. Nit pomeni vso korespondenco, ki je na voljo v enem zahtevku, vključno z opombami, časovnimi žigi, odgovori strank in agentov.

Kdo ima dostop do niti zahtevka?

Dostop do niti imajo vsi agenti, katerim so zahtevki dodeljeni, tistim, katerimi so poslani v skupno rabo, ter administratorji in lastnik.

Kje v programu LiveAgent lahko preverite niti zahtevka?

V programski opremi LiveAgent lahko niti zahtevkov preverite na plošči za agente, v razdelku "Zahtevki".

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Nit zahtevka predstavlja celotno korespondenco v enem zahtevku, vključno z opombami, časovnimi žigi ter odgovori stranke in agenta.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Zahtevek se šteje za razrešen, ko stranka ali agent pritisne gumb za rešitev. Zahtevek lahko samodejno razreši pravilo.

Razrešeni zahtevek

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki omogoča integracije in nadzor nad podatki, ter podporo strankam preko VoIP telefonskih sistemov in programske opreme za dohodni klicni center. Funkcija deljenja zahtevkov povečuje učinkovitost komunikacije in omogoča prenos tehničnih poizvedb na ustrezni oddelek. Za več informacij, se lahko rezervira demo klic.

Ko se prikaže nov zahtevek, ga nihče ne poseduje. Ko odprete zahtevek, ga lahko dodelite oddelku ali določenemu agentu. Merila lahko nastavite.

Dodelitev zahtevka

LiveAgentova funkcija prenosa zahtevkov omogoča prenos med oddelki in agenti ter deljenje z uporabo internega klepeta v živo. Nedodeljeni zahtevki so dostopni in funkcija deljenja poveča učinkovitost komunikacije. LiveAgent ponuja brezplačno različico, podporo v različnih jezikih in obširno akademijo. Program je zasnovan s pravilnikom o zasebnosti in piškotkih.

Agenti v živo lahko preprosto delijo zahtevek z uporabo internega klepeta v živo. Če agent uporabi ustrezno identifikacijsko oznako zahtevka, se ta samodejno prikaže kot hiperpovezava.

Skupna raba zahtevka

LiveAgent je program za enostavno organizacijo reševanja podpore strankam. Nudi cenik, lastnosti, integracije, selitev podatkov, stanje sistema, dnevnik sprememb, podporo portal in zahtevo za predlog. Podjetje ponuja več nagrad, prijazno voip partnerje, partnerski program in blog. Poleg tega ima ponudbo programske opreme, ki pomaga strankam, samopostrežne programe in sistem upravljanja pritožb. Na voljo so tudi priljubljene telefonske rešitve, odjemalska programska oprema in spletne rešitve za podporo strankam. LiveAgent je zasebnostno zavezan in ima certifikate GDPR.

Za večje udobje in lažje upravljanje lahko uporabite funkcijo deljenega zahtevka. Deljen zahtevek bo razdelil zahtevek in ustvaril novega z novim enkratnim ID zahtevka.

Delitev zahtevkov

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, ki omogoča agentom v živo deliti zahtevek preko internega klepeta. Nit zahtevka je isto kot zahtevek in vključuje celotno korespondenco ter jo lahko preverijo agenti, administratorji in lastnik. Zahtevek se šteje za razrešen, ko stranka ali agent pritisne gumb za rešitev, lahko pa ga tudi razreši pravilo. LiveAgent ponuja cenik, integracije, alternativne možnosti ter nedavek o stanju sistema. Podjetje ima portal za podporo, selitev podatkov, dnevnik sprememb in možnost zahtevka za predlog. LiveAgent ima tudi blog, glosar, akademijo, predloge in spletni seminar, pa tudi kalkulator stroškov.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico