Personalizirani odgovori

Kaj so personalizirani odgovori?

Če želite prikaz svojega imena v elektronskem naslovu, to lahko nastavite s pomočjo personaliziranih odgovorov. Ta funkcija vam omogoča prilagoditev elektronskega naslova svojim potrebam. Namesto imena podjetja ali oddelka bo tako stranka videla vaše ime.

Personalizirana elektronska sporočila se uporabljajo v komunikaciji s končnim uporabnikom. To naredi komunikacijo prijaznejšo. Ko stranka v sporočilu vidi vaše ime namesto vašega položaja, ima to pozitiven vpliv na zaupanje, ki ga ima do vas.

Frequently asked questions

Kako so definirani personalizirani odgovori?

Če želite, da se vaše ime pojavi v elektronskem naslovu, lahko to nastavite z uporabo personaliziranih odgovorov. Ta funkcija vam omogoča prilagoditev elektronskega naslova glede na vaše potrebe. Namesto imena podjetja ali oddelka bo tako prejemnik v elektronskem naslovu videl vaše ime.

 

Kakšni so tipi personaliziranih odgovorov?

Personalizirani odgovori lahko temeljijo na osebnih informacijah (ime in priimek), lahko pa so tudi prilagojeni določeni situaciji oz. času, ko je bilo sporočilo poslano.

 

Ali LiveAgent ponuja personalizirane odgovore?

Personalizirani odgovori so na voljo pri LiveAgent. Z njimi bo pristop k stranki individualen, to pa poveča strankino zaupanje v podjetje.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO
Posredovanje elektronskih sporočil je en najlažjih načinov za nastavitev poštnega računa v LiveAgent. Preberite si več o tem v spodnjem članku.

Posredovanje elektronske pošte

Članek predstavlja predloge za trženje po e-pošti, ki vključujejo povabilo na klice in spodbujanje strank k sodelovanju v video klicih. Avtorji poudarjajo, da dialog in neposredni pogovor med ljudmi ne moreta biti nadomeščena. Poleg tega, da je pomembno, da vaše podjetje izgleda profesionalno, posredovanje elektronskih sporočil je pomemben del vsake programske opreme za podporo strankam. LiveAgent posredovanje elektronske pošte omogoči, da lahko začnete odgovarjati na sporočila takoj.

Omogočite svojim strankam, da s samopostrežbo poiščejo odgovore, ki jih iščejo. S programsko opremo LiveAgent s pogostimi vprašanji lahko ustvarite osupljive portale za stranke.

Izkoristite programsko opremo s pogostimi vprašanji za optimizacijo samopostrežne izkušnje vaših strank

Močan sistem za zahtevke in klepet v realnem času sta ključna za upravljanje večkanalne komunikacije s strankami. Ponujajo skupne in napredne funkcije, ki vključujejo pametno usmerjanje zahtevkov, pravila avtomatizacije, SLA, odgovornost za zahtevke, odzive responses in orodja za sodelovanje agentov. 63% potrošnikov se bo verjetno vrnilo na spletno mesto, ki ponuja podporo za klepet v živo. Orodje za klepet v živo LiveAgent ponuja zgodovino klepeta, interni klepet in pogled na tipkanje strank v realnem času.

LiveAgent je ustvaril brezplačne predloge e-pošte za e-trgovino, pripravljene za uporabo, za vsako podjetje, ki želi ponuditi profesionalne storitve za stranke.

Predloge za obvestila o dostavi in potrditvi vračila e-trgovine

E-poštni marketing je pomemben del e-trgovine in lahko bistveno izboljša rezultate. Trženje po e-pošti prinaša več konverzij kot vsi drugi tržni kanali in je odgovorno za 7% vseh transakcij e-trgovine. Vsebuje lahko prošnjo za povratne informacije o izdelku, podatke o dostavi in vračilih ter dodatne informacije o izdelku. Obvestilo o dostavi je treba poslati ob prevzemu fizičnega izdelka. E-poštna obvestila o dostavi morajo vsebovati ime stranke, ID naročila, številko pošiljanja in predviden čas dostave ter možne možnosti vračila.

Spoštovanje strank, na primer zahvalna e-poštna sporočila, podjetja strateško uporabljajo za krepitev osebnih odnosov s strankami.

Zahvalni emaili

E-poštna sporočila se uporabljajo v poslovnih strategijah za izgradnjo osebnih odnosov s strankami in poosebljenje blagovne znamke. Obstaja deset vrst e-poštnih sporočil, ki vključujejo pohvale in zahvale za izboljšanje zadovoljstva strank. Lektorirajte pred odpremo in vključite ustrezen zaključek. Če čas ni kritičen, lahko pošljete formalna pisma hvaležnosti.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico