Pregled programskega telefona Icanblink

Pregled programskega telefona Icanblink
Compare Pregled programskega telefona Icanblink with other in: How Pregled programskega telefona Icanblink is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
108 reviews

Softphones so programske rešitve, ki uporabnikom omogočajo klicanje prek interneta. S programsko opremo softphone lahko kličete in sprejemate klice, pošiljate besedilna sporočila ali celo opravljate video klice z uporabo računalniške naprave, storitve VoIP in internetne povezave.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   na mesec
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
2.8
Uporabniška izkušnja
2
Cena
5
Izvedba
1.5

Key takeaways

Pros

  • Enostaven za namestitev in izvedbo
  • Enostaven za uporabo v večini situacij
  • Brezplačno

Cons

  • Ne deluje pri vseh ponudnikih VoIP
  • Zastarel in neodziven dizajn
  • Ni tako prilagodljiv, kot bi lahko bil

Medtem ko je Blink za nekatere lahko zanesljiv programski telefon, je lahko za druge tudi razočaranje. Blink poskuša biti aplikacija za programski telefon, ki je enostavna za uporabo, vendar ne uspe zaradi neodzivne zasnove, pomanjkanja funkcionalnosti z določenimi storitvami VoIP in minimalnih možnosti podpore za uporabnike. Vendar pa je aplikacija na splošno funkcionalna in uporabniku prijazna, zaradi česar je priljubljena programska oprema za skupino uporabnikov po vsem svetu.

Namestitev Blinka je standardna, aplikacijo preprosto prenesete z uradne spletne strani in jo namestite na svoj računalnik. Ko prvič odprete aplikacijo, vodnik za zagon ni na voljo. Medtem ko Blink ponuja uporabniški priročnik na svoji spletni strani, je še vedno dokaj preprost. Ločeni razdelki ponujajo le bistvene informacije brez posebnega vodnika za namestitev. Čeprav je aplikacijo razmeroma enostavno konfigurirati, je ustrezen in temeljit uporabniški priročnik vedno cenjen v primeru najslabšega možnega scenarija.

Nastavitveno okno programske opreme za programski telefon Icanblink

Če želite povezati svojega ponudnika VoIP, morate klikniti gumb Blink pod logotipom Blink na vrhu in nato izbrati Računi > Dodaj račun. Vnesite svoj naslov SIP in geslo in končali ste. Upoštevati pa morate, da Blink morda ne bo deloval pri vseh ponudnikih storitev VoIP. V mojem primeru sem svoj Zadarma račun povezal z Blinkom in ugotovil, da ne morem klicati. Nisem mogel ugotoviti, zakaj, saj ni na voljo veliko možnosti za odpravljanje težav.

Icanblink dodaj novo številko

Za aplikacijo, ki se predstavlja kot »Najsodobnejši odjemalec SIP, enostaven za uporabo«, se mi to zaenkrat ne zdi posebej res. Navodila za uporabo obravnavajo prej omenjeno težavo; vendar edina stvar, ki jo navaja, je, da je težava verjetno na strani ponudnika VoIP, pri čemer ni predstavljene nobene rešitve. Tudi meni se zdi, da trditev ni resnična, saj sem do sedaj brez težav za vsak pregled softphone uporabljal Zadarmo. Blink mi je uspelo zagnati z njihovo lastno storitvijo SIP in aplikacija je delovala, kot bi morala.

Uporabniška izkušnja in funkcije

Uporabniški vmesnik bi lahko potreboval osvežitev, saj je videti zastarel in se na zaslonu z višjo ločljivostjo ne prilagaja dobro. Imel sem težave pri prepoznavanju in dostopu do gumbov in ikon, ker je vse videti manjše, kot bi moralo biti. Povečanje okna aplikacije ne poveča dizajna, dobite le večje okno. Druga težava z vizualnimi elementi se nanaša na gumbe in druge elemente.

Večino besedila je težko prebrati, ker so različni deli aplikacij premajhni, da bi ga lahko sprejeli. Teh ločenih elementov aplikacije ni mogoče povečati, zato tudi besedilo ni mogoče narediti bolj berljivo. Na splošno se zdi, da je vse slabo zasnovano in premajhno, da bi bilo udobno. Kljub tem težavam vmesnik deluje in je enostaven za uporabo v večini okoliščin.

Glavni zaslon aplikacije je precej preprost. Služi tudi kot seznam stikov, ki omogoča enostaven dostop do vaših stikov. Klic lahko preprosto začnete naravnost z dna glavnega zaslona. Poleg klica imate možnost začeti video klic, poslati sporočilo stiku ali zahtevati skupno rabo zaslona.

Icanblink glavni zaslon s stiki

Skupna raba zaslona ni prisotna v vseh programskih telefonih, zato je dobra dodatna funkcija, ki jo imate na voljo. Obstajata tudi dva druga gumba za dodajanje stika in onemogočanje melodije zvonjenja.

Nazadnje so na vrhu menijski gumbi. Ti gumbi so precej priročni in omogočajo enostaven dostop do različnih hitrih nastavitev, glavne konfiguracije in vodnika za pomoč.

Namesto namenske številčnice ima aplikacija iskalno vrstico, kjer lahko vnesete številko ali poiščete stik s seznama. Odsotnost digitalne številčnice za večino uporabnikov morda ne bo velika težava, vendar bi bilo lepo imeti eno kot rezervno možnost. V vmesniku aplikacije se pravzaprav ne dogaja veliko drugega in to je dobro, saj ohranja aplikacijo preprosto in ne pretirano natrpano.

Iskalna vrstica služi kot orodje za večino opravil v Blinku. Ko začnete vnašati številko, vam pametno ponudi možnosti, kaj storiti naslednje. Številko lahko dodate med stike ali preklopite na klice. Z gumbi na dnu lahko začnete klic ali video klic, pošljete sporočilo ali zahtevate skupno rabo zaslona. To je vsako dejanje, ki je na voljo na enem zaslonu, ne da bi morali preklapljati med zavihki.

Seznam stikov je eden najpreprostejših, kar sem jih kdaj videl v aplikaciji za programski telefon. Ponuja samo možnost, da številki dodate ime in profilno sliko. Čeprav zadostuje, je preveč osnovno in ne vključuje nobenih sredstev za dodajanje drugih kontaktnih podatkov, opomb ali komentarjev.

Nastavitve ponujajo precej možnosti prilagajanja in prilagajanja. Dobite običajne nastavitve zvoka in videa, kjer lahko izberete naprave in prednastavitve kakovosti klica. Na voljo so tudi konfiguracijske možnosti klepeta in skupne rabe zaslona ter nastavitve beleženja in računa. Nazadnje lahko dostopate do naprednih nastavitev, ki ponujajo dodatno konfiguracijo za SIP in upravljanje datotek.

Nastavitve Icanblink

LiveAgent se lahko integrira z večino priljubljenih programskih rešitev za programske telefone. Na žalost Blink ne deluje z LiveAgentom. Zaradi težav aplikacije Blink z določenimi računi SIP uporabniki ne morejo integrirati Blinka z LiveAgentom, kar je zelo razočaranje. Večkrat sem poskušal integrirati Blink z LiveAgentom, spreminjal nastavitve in se celo odločil pridobiti drug račun VoIP, vendar mi še vedno ni uspelo. Uporabniki, ki pričakujejo, da bodo dobili programski telefon, ki se zlahka integrira z drugimi aplikacijami, bi zato morali začeti iskati druge možnosti.

Zaključek

Blink se po svojih najboljših močeh trudi biti aplikacija za programski telefon, ki je enostavna za uporabo, vendar ne uspe na številnih frontah. Čeprav je uporabniški vmesnik funkcionalen in preprost za uporabo, nujno potrebuje posodobitev zasnove. Aplikacija se ne prilagaja pravilno, kar onemogoča njeno uporabnost. Dejstvo, da aplikacija ne podpira določenih storitev VoIP, je neuporabna za skupine uporabnikov, ki imajo raje svobodo izbire. Na splošno Blink deluje povsem v redu, težava je v tem, da deluje pod lastnimi pogoji in ne omogoča prepotrebne prilagodljivosti, ki bi jo morala nuditi sodobna aplikacija za programski telefon. Zaradi tega je popolnoma dobra aplikacija za programski telefon za eno skupino uporabnikov in odgovornost za drugo.

Pogoste napake in težave

Ne morem povezati svojega ponudnika VoIP

Blink žal ne podpira vseh ponudnikov VoIP, ki so na voljo na trgu. Za klicanje boste najverjetneje morali izbrati ponudnika storitev VoIP, ki ga podpira programski telefon Blink.

Ne morem klicati z Blinkom

Ta težava je najverjetneje povezana z vašim ponudnikom VoIP. Poskusite preklopiti na drugo storitev VoIP ali jih prosite, naj vam pomagajo konfigurirati Blink.

Product reviews

Porabite manj za svoj klicni načrt z VoIP telefonskimi sistemi in integracijami ter na našem seznamu izberite najboljšega zase.

20 najboljših VoIP telefonskih sistemov in integracij

Klepeti v živo so pomembni za prvi vtis in zadrževanje strank na spletni strani ter za navzkrižno prodajo. FrëschKëscht uporablja LiveAgent za pomoč strankam in boljšo organizacijo notranjega dela. LiveAgent ponuja 175 funkcij in 40 integracij ter pakete za različne potrebe uporabnikov. Programska oprema za dohodne klice in za klepet v živo sta ključni za izboljšanje storitve strankam in povečanje prodaje. LiveAgent ima 24/7 podporni servis in je enostaven za uporabo.

LiveAgent je vsestranska programska oprema za pomoč strankam, ki izboljšuje podporo podjetjem. Oglejte si ta pregled o tem, kako vam lahko njegove funkcije klicnega centra koristijo.

Pregled programske opreme klicnega centra LiveAgent

LiveAgent je klicni center s čistim in preglednim vmesnikom. Omogoča organizacijo oddelkov ter samodejno snemanje klicev. Ponuja tudi možnost prilagajanja funkcij in brezhibno uporabniško izkušnjo. Cene so konkurenčne.

Vas zanima rešitev klepetalnega robota za vaše podjetje? Seznanite se z našim pregledom klepetalnega robota Intercom in preverite, ali je to orodje ustreza vašim potrebam.

Pregled klepetalnega robota Intercom

LiveAgent ponuja različno programsko opremo za upravljanje s telefonskimi klici, odpravljanje težav strank ter upravljanje e-pošte. Poleg tega nudijo integracije in prilagodljivo cenovno politiko. Imajo tudi podporni portal in stanje sistema, ter nudijo demo verzijo. LiveAgent je podjetje, ki je prejelo nagrade in certifikate, ter ima ocene strank.

Ali razmišljate o 3CX za podporo strankam v svojem klicnem centru? Oglejte si naš pregled in preverite, kako se je obnesel med našim splošnim testom.

Pregled programske opreme za klicni center 3CX

LiveAgent je programska oprema za pomoč strankam, VoIP telefonski sistemi, samopostrežna programska oprema, programska oprema za dohodni klicni center, sistem upravljanja pritožb, programska oprema odjemalskega portala in programska oprema za upravljanje e-pošte. Podjetje Quality Unit izdeluje LiveAgent in ima tudi podporo za stranke.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico