Model sodelovanja s strankami

Kaj je model sodelovanja s strankami?

Model sodelovanja s strankami je pristop, ki ga podjetja uporabljajo za izgradnjo in vzdrževanje dolgotrajnih odnosov skozi celotno pot stranke. Cilj modela vključevanja strank je izboljšati uporabniško izkušnjo, povečati konverzije, izboljšati zadrževanje in življenjsko vrednost strank, da se zagotovi dosledna rast prihodka. Modeli prizadevanja strank so na splošno razvrščeni v naslednje osnovne vrste:

Pogoste vrste modelov sodelovanja s strankami

Modeli za sodelovanje na dotik

Modeli vkrcanja na dotik običajno dobro delujejo za podjetja s programsko opremo, ki prodajajo visoke stroške in kompleksne rešitve za podjetja. Interakcija pri vkrcanju se pogosto začne s predstavitvijo prodajne ekipe in lahko nadalje vključuje spletne ali osebne treninge v živo in tedenske prijave s posebnim prodajnim agentom ali vodja uspeha strank, dodeljen vsaki stranki. Pomaga zagotoviti nemoteno sprejemanje izdelkov, učinkovito uporabo izdelkov in stalen uspeh strank. Pristop z visoko stopnjo angažiranosti omogoča prilagajanje izkušenj pri vkrcanju potrebam in poslovnim ciljem strank ter prilagajanje glede na odziv strank.

Modeli sodelovanja s strankami

Modeli za sodelovanje z nizkim dotikom

Modeli z nizkim dotikom so primerni za SaaS in B2B podjetja, ki prodajajo veliko količino, vendar nižje cene in manj zapletene rešitve . Model z nizko stopnjo angažiranosti vključuje manj stičnih točk s strankami, medtem ko so interakcije večinoma tehnološko podprte in avtomatizirane. Postopek vključitve se običajno začne z avtomatiziranim e-poštnim sporočilom o vključitvi, ki poudarja funkcije izdelka, in se nadaljuje z avtomatskim zaporedjem e-pošte za vključitev. Strankam se običajno pomaga tudi s samopostrežnimi viri, kot so video vodniki, vadnice, članki baze znanja in avtomatizirani roboti za klepet.

Hibridni modeli za sodelovanje

Praviloma večina podjetij sprejme kombinacijo obeh modelov in spremeni svojo strategijo vključevanja strank na podlagi dejavnikov, kot so stroški in kompleksnost izdelka. Hibridni pristop lahko združuje vgradnjo z velikim številom dotikov s pristopom ob vpisu z nizko stopnjo dotika. Hkrati lahko nekatera podjetja uporabljajo predvsem model vključevanja z nizkim dotikom, ki je združen s pristopom z velikim številom dotikov po zaposlitvi. To se lahko zgodi, ko se stranka zlahka prijavi za izdelek ali storitev, vendar ima težave z uspešno vključitvijo in potrebuje prilagojeno pomoč, da zagotovi uspeh na dolgi rok.

Improve your customer engagement with a complex multichannel solution.

Get started with LiveAgent today and provide the best customer experience with the right toolset.

Frequently asked questions

Zakaj so modeli sodelovanja s strankami pomembni?

Način, kako podjetja komunicirajo s strankami, je ključnega pomena v vseh fazah sodelovanja s strankami – od ustvarjanja vsebine in doseganja potencialnih strank do pridobivanja strank in uspešnega vključevanja. Vzpostavitev učinkovitega modela sodelovanja s strankami pomaga podjetjem upravljati odnos s strankami skozi celotno pot stranke, izboljšati zadrževanje strank in zagotoviti dolgoročni poslovni uspeh.

Kako izbrati pravi model sodelovanja?

Modeli angažiranosti z visokimi dotiki so bolj primerni za podjetja, ki ponujajo visoko cenovno podjetniške izdelke. Pogosto vključujejo številne stične točke s stranko, da zagotovijo uspešno vključitev in stalen uspeh. Medtem ko je izbira modelov angažiranosti z majhnim dotikom, ki se večinoma zanašajo na avtomatizirane strategije, je smiselna za cenejše in manj zapletene rešitve.

Kako zgraditi model sodelovanja s strankami?

Izgradnja učinkovitega modela sodelovanja s strankami in zagotavljanje angažirane baze strank zahteva jasno razumevanje, kakšna vrsta sodelovanja je potrebna, da bi izpolnili pričakovanja strank, zagotovili vrednost in ohranili dolgoročne odnose. Kljub temu mora podjetje zagotoviti, da bodo prihodki, ustvarjeni s stranko, upravičili s tem povezane stroške, če bo sprejet model visokega dotika.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico