Osnovni agent

Kaj je osnovni agent?

Sedeži zastopnikov, ki so del običajnega obračunskega cikla, se imenujejo tudi osnovni agenti. Bazni agenti se upirajo začasnemu agentu.

FAQ

Kdo je osnovni agent?

Osnovni agent je agent, ki se šteje kot del običajnega obračunskega cikla. Temeljni agenti se upirajo začasnemu agentu.

Zakaj je osnovni agent pomemben?

Osnovni agenti so pomembni, ker redno sodelujejo s strankami, ne le občasno. Zahvaljujoč njihovim izkušnjam lahko storitve za stranke dvignejo na višjo raven, zadovoljstvo strank pa se lahko poveča.

Kako dostopati do informacij o osnovnem agentu v LiveAgent?

Če želite dostopati do informacij o osnovnem agentu v LiveAgentu, pojdite na zavihek Agenti. Tam boste našli podrobne informacije o zastopnikih.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Osnovni agenti so ključni za izboljšanje storitev in zadovoljstva strank, saj redno sodelujejo z njimi. V LiveAgentu lahko informacije o njih najdete na zavihku Agenti.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Funkcije povratnega klica storitev za stranke vašim strankam omogočajo, da zahtevajo povratni klic, namesto da čakajo, če je linija zasedena.

Povratni klic službe za stranke

Dohodni klici v kontaktnem centru podjetja se delijo na klice storitve za stranke in prodajne klice. Ustrezno usposobljeni zastopniki so ključnega pomena za uspešno reševanje klicev. Samodejni povratni klici izboljšujejo izkušnjo strank ter zmanjšujejo število opuščenih klicev. Sledenje meritvam je ključno za prepoznavanje področij za izboljšanje. Zanesljiva programska oprema klicnega centra in možnosti samopostrežbe za stranke so pomembni praksi.

Zahtevke lahko v času svojega življenjskega cikla prerazporedite (prenesete) iz enega agenta na drugega. Razlogi za to so lahko različni.

Prerazporeditev

Spodbude in programi zvestobe pomagajo pri pridobivanju in ohranjanju dolgoročnih odnosov s strankami. Ponudba cenovnih spodbud, daril, in popustov lahko izboljša promocijo blagovne znamke in spodbuja povratne informacije in impulzivne nakupe. Prav tako se lahko uporabijo za opravičila za napake pri storitvah in izdelkih ter za vzpostavljanje zaupanja z dolgoletnimi strankami. LiveAgent ponuja več programov in funkcij za pomoč strankam.

Omogočite svojim strankam, da zahtevajo povratni klic, in izboljšajte svojo izkušnjo podpore z vašim virtualnim klicnim centrom/večkanalno službo za pomoč.

Samodejni povratni klic

LiveAgent ponuja funkcije povratnega klica, udeleženega prenosa in dohodnih klicev za izboljšanje storitve strankam v kontaktnem centru. Pomembno je, da so zastopniki ustrezno usposobljeni, programsko opremo je varna in je sledenje meritvam za izboljšanje storitve ključnega pomena.

Obseg zahtevkov določa, kaj vaš agent lahko vidi in kaj ne. To orodje upravlja dostop do vseh informacij. Kateri agent bo videl, katere podatke.

Obseg vstopnic zahtevkov

Obseg zahtevkov določa, kaj vaš agent lahko vidi in kaj ne. To orodje upravlja dostop do vseh informacij. Kateri agent bo videl, katere podatke.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico