Življenjski cikel zahtevka

Kaj je življenjski cikel zahtevkov?

A ticket can go through various phases throughout its lifecycle. Typically when a ticket first comes in, its status is New. Once an agent answers the ticket, its status is changed to Answered. If a customer replies back to the same ticket, its status is changed to Open. After that, an agent can either answer the ticket again (and same process continues) or simply resolve the ticket and the status will be changed to Resolved.

Po želji lahko v celotnem življenjskem ciklu zahtevek preložite na pozneje, označite kot neželen ali izbrišete.

Vsa dejanja, povezana z zahtevkom, so označena s časovnim žigom v niti zahtevka.

Frequently asked questions

Kako definirate življenjski cikel zahtevkov?

Življenjski cikel zahtevka so vse faze, skozi katere gre vsak zahtevek, ki prispe v službo za stranke. Ko se zahtevek prikaže prvič, prejme status »Nov«, naslednje stopnje življenjskega cikla pa so »Odprt«, »Odgovorjen«, »Rešen« in »Odložen«. 

 

Zakaj bi morali analizirati življenjski cikel zahtevkov?

Analiza življenjskega cikla vozovnic omogoča ugotavljanje, katera vrsta vozovnic se najpogosteje pojavlja, ali jih je težko rešiti ali daje možnost hitrega odziva.

 

Ali lahko v LiveAgentu preverite življenjski cikel zahtevkov?

V LiveAgentu lahko preverite življenjski cikel zahtevkov. Vsa dejanja, povezana z določenim zahtevkom, so označena s časovnim žigom poleg vsakega zahtevka.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Življenjski cikel zahtevka obsega faze vsakega zahtevka in vključuje statusne oznake, kot so nov, odprt, odgovorjen, rešen in odložen. Analiza življenjskega cikla pomaga pri ugotavljanju pogostosti in učinkovitosti reševanja zahtevkov.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Imate vstopnico, ki zadeva več težav? Razdelite vstopnico na dva ali več delov in jih razdelite med več agentov.

Deljene vstopnice

LiveAgent je platforma, ki ponuja programske rešitve za pomoč strankam, VoIP telefonske sisteme, samopostrežno in dohodno klicno središče ter upravljanje e-pošte. Podjetje ima partnerje in program ter ponuja spletni seminarji in stroškovne kalkulatorje. Stanje namestitve računa se prikazuje in pripravljajo se podatki za prijavo. LiveAgent je v lasti Quality Unit, LLC.

Telefonske vstopnice so način arhiviranja telefonskih klicev podporne službe. Telefonski klici, elektronska sporočila in ostala sporočila se spremenijo v vstopnice.

Telefonske vstopnice

Programska oprema klicnega centra LiveAgent omogoča analizo uspešnosti dohodnih in odhodnih klicev ter razporejanje klicev na kartice strank. Za uspešno reševanje dohodnih klicev je pomembno ustrezno usposabljanje zastopnikov in sledenje meritvam za izboljšanje uporabniške izkušnje. LiveAgent ponuja tudi zanesljivo programsko opremo kontaktnega centra in možnosti samopostrežbe za stranke.

Zahtevke lahko v času svojega življenjskega cikla prerazporedite (prenesete) iz enega agenta na drugega. Razlogi za to so lahko različni.

Prerazporeditev

Spodbude in programi zvestobe pomagajo pri pridobivanju in ohranjanju dolgoročnih odnosov s strankami. Ponudba cenovnih spodbud, daril, in popustov lahko izboljša promocijo blagovne znamke in spodbuja povratne informacije in impulzivne nakupe. Prav tako se lahko uporabijo za opravičila za napake pri storitvah in izdelkih ter za vzpostavljanje zaupanja z dolgoletnimi strankami. LiveAgent ponuja več programov in funkcij za pomoč strankam.

Glede na pogoje, lahko hkrati izvedete več opravil neposredno v LiveAgent (z zagonom pravil) ali pa v drugih aplikacijah skozi programski vmesnik (API).

Tarča

LiveAgent je več-kanalna rešitev za zahtevke, ki omogoča podporo strankam. Ponuja funkcijo prenosa zahtevkov med oddelki in agente, skupno rabo zahtevka z internim klepetom v živo ter vstopnični sistem. Klepet za pomoč je pomemben komunikacijski kanal za stranke, ki bi moral nuditi tudi vodenje klepeta v realnem času ter možnost nalaganja datotek. Spodbude in programi zvestobe lahko izboljšajo promocijo blagovne znamke ter spodbujajo impulivne nakupe. Stran s pogostimi vprašanji je obvezna na skoraj vsakem poslovnem spletnem mestu, saj omogoča samopostrežbo in zmanjša breme ekip za podporo strankam.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico