Skrb za stranke

Kaj je skrb za stranke?

Stranke so zelo pomembne za vsako podjetje. Način, kako podjetje skrbi za svoje stranke, je zelo pomemben za izgradnjo dobre podobe in imena podjetja.

Skrb za stranke pomeni aktivnost, ki skrbi za stranke in izpolnjuje njihova pričakovanja. Stranke svoje težave, vprašanja in poizvedbe delijo s predstavniki podjetja, ki so odgovorni za njihovo reševanje. To je tudi postopek, ki jim lahko daje več, kot zahtevajo, in lahko zelo poveča zadovoljstvo strank.

Frequently asked questions

Kaj pomeni izraz skrb za stranke?

Skrb za stranke je aktivnost, ki skrbi za potrebe in pričakovanja stranke ter daje več, kot pričakujejo. Za to je v prvi vrsti odgovorna ekipa za pomoč strankam.

Zakaj je skrb za stranke pomembna?

Storitve za stranke so eno najpomembnejših področij v prodajnem procesu. Zahvaljujoč temu blagovna znamka gradi trajne odnose s stranko, lahko podrobno spozna njihove težave in pričakovanja. Služba za stranke je tudi prva točka stika s stranko, zato ima priložnost, da se hitro odzove na njene potrebe.

Katera so 3 načela skrbi za stranke?

Prvo in najpomembnejše načelo je, da mora služba za stranke prisluhniti stranki. Zahvaljujoč temu je podjetje na tekočem, ali izpolnjuje potrebe strank in dobiva povratne informacije o tem, kaj lahko izboljša pri delovanju celotne blagovne znamke.

Drugo pravilo je individualni pristop do stranke. Stranka se mora počutiti, da jo obravnavajo kot posebno entiteto in ne kot eno izmed mnogih.

Tretje načelo je empatija. Služba za stranke bi morala poskusiti razumeti, zakaj se stranka obnaša tako, kot se.

 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Kakovostna skrb za stranke je ključna za uspeh podjetja. Ekipa za pomoč strankam mora biti empatična, ustrezno usposobljena in pridobivati povratne informacije strank.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Odnosi s strankami so odnosi, ki jih ima vsako podjetje s strankami. Ne glede na to, kako veliko je podjetje, je pomen odnosov s strankami velik.

Odnosi s strankami

Pregledovanje poročil in poznavanje izdelkov ter komunikacijske sposobnosti zastopnikov so ključni elementi za izboljšanje storitev za stranke. Interakcija s strankami je pomembna za gradnjo odnosov in zagotavljanje konkurenčne prednosti na trgu. Personalizacija, povratne informacije, programi zvestobe ter platforme za vključevanje strank so učinkovite strategije za izboljšanje vključenosti strank. LiveAgent ponuja rešitve za upravljanje interakcij s strankami in izboljšanje storitev.

Zadovoljite svoje stranke, pridobite pozitivno izkušnjo s strankami in povečajte svojo prodajo. Takšno poslovanje se imenuje storitev, osredotočena na stranke.

Osredotočenost na kupca

Podjetjem je priporočljivo izražati hvaležnost strankam ter jih nagrajevati za zvestobo, saj to prispeva k rasti prodaje. Storitve za stranke so ključne za uspeh podjetja in morajo imeti dobre komunikacijske veščine ter večkanalno podporo. Zadovoljstvo strank je pomembno za uspešnost podjetja, zato se mora podjetje potruditi in zagotoviti dobre storitve ter zaposlenim nuditi potrebne veščine. LiveAgent ponuja rešitve za izboljšanje izkušnje strank. Priporoča se tudi avtomatiziranje procesov za zbiranje povratnih informacij od strank in uporabo predlogov stikov za zapiranje/prekinitev klicnega centra. Klepet v živo in pričevanja strank so ključni za izboljšanje ugleda in povečanje prodaje. Večkanalna podpora strankam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo.

Pričnite izboljševati svoje izdelke in storitve tako, da redno pregledujete poročila o storitvah za stranke. Preizkusite naša poročila z brezplačnim preizkusom.

Poročanje o storitvi za stranke

Klepet za pomoč je pomemben komunikacijski kanal za stranke in mora vključevati tudi funkcije za nalaganje datotek, prilagajanje blagovni znamki in ocenjevanje storitev za stranke. Ankete o storitvah za stranke pomagajo spremljati zadovoljstvo strank. Orodja za pomoč strankam so lahko odličen način za opolnomočenje strank. LiveAgent ponuja programske rešitve za pomoč strankam, VoIP telefonske sisteme in samopostrežno programsko opremo.

Predstavnik strank mora biti dobro usposobljen in imeti dobro znanje o izdelkih. Prav tako pozorno posluša, kaj stranka zahteva.

Spretnosti službe za stranke

Besedilo se osredotoča na pomembnost storitve za stranke in spretnosti, ki jih morajo imeti zaposleni za zagotavljanje izjemne storitvene izkušnje. LiveAgent je priporočeno orodje za obvladovanje odnosov s strankami in ponuja funkcije za izboljšanje storitve za stranke. Predloga s pogostimi vprašanji je pomembna za samopostrežbo potrošnikov, medtem ko je pravilen odziv jeznih strank ključen za ohranjanje stranke.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico