Brezplačen preizkus

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Usposabljanje

Kaj je usposabljanje?

Usposabljanje je proces, v katerem svoje agente pripravite tako, da bodo dobro opremljeni za delo s strankami.

Postopek usposabljanja je sestavljen iz tem, kako se pogovarjati s strankami, kako odpraviti težave, ki jih imajo in kako jim dati ustrezne informacije o izdelkih, ki jih prodaja vaše podjetje. Izobraževanje je nekaj, kar se ne bi smelo ustaviti, saj agenti začnejo delati, rešujejo vprašanja strank in se učijo. Vsakič, ko se reši nova težava, se je potrebno nekaj naučiti. Delavnice so dober način za usposabljanje osebja in spremljanje tega, kar so se naučili.

Pogosta vprašanja

Kaj je usposabljanje?

Usposabljanje je proces, s katerim svoje agente pripravite na opravljanje njihovih nalog pri delu ekipe za pomoč strankam. To je odličen način za učenje novih veščin, razvoj ekipe in predvsem pripravo agentov za opravljanje njihovih nalog. 

 

Zakaj je usposabljanje vaše ekipe za podporo pomembno?

Usposabljanje je pomembno, da lahko agenti svoje naloge opravljajo na ustrezni ravni. To je priložnost za razvoj zaposlenih in njihovih sposobnosti. 

 

Kateri so najpogostejši elementi vsakega usposabljanja za agenta za podporo strankam?

Najpogostejši elementi usposabljanja osebja za storitve za stranke so znanje o izdelkih, tečaji komunikacijskih veščin, komunikacijski jezik, komunikacijska politika, tečaji interakcije s strankami, vključno z odnosi s strankami, reševanjem sporov in obvladovanje stresa. 

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×

Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico