Odnos s strankami

Kaj je odnos s strankami?

Customer relationship - the way in which a business and its customers feel and behave towards each other over a period of time, and the effect of this on the business.

Cambridge dictionary

Odnos s strankami je posebna vrsta odnosa. Začne se, ko stranka stopi v stik z vašim podjetjem. Vsako podjetje je odgovorno za krepitev zadovoljstva in zvestobe strank. Vsaka interakcija strank s podjetjem vpliva na stranke. Odnos vključuje prodajno podporo, tehnično podporo in tržno komuniciranje. Odnose s strankami lahko merimo z zadovoljstvom strank.

Prednosti dobrega odnosa s strankami:

 • Prednost pred konkurenco
 • Zadrževanje strank
 • Zvestoba strank
 • Povečani prihodki
 • Nove stranke
 • Prepoznavnost blagovne znamke
 • Zadovoljstvo strank

Kakšna so načela dobrih odnosov s strankami?

 • Aktivno poslušanje
 • Izkazovanje empatije
 • Prilagojena uporabniška izkušnja
 • Razumevanje/poznavanje vaših strank – CRM sistem

Kako zgraditi odnos s strankami?

Avtomatiziran proces

Če želite obdržati stranke, mora vaše podjetje vzpostaviti avtomatizirane procese.

Za to razlago jih razdelimo v kategorije. Obstajata lahko “notranja avtomatizacija” in “zunanja avtomatizacija”. Notranja avtomatizacija omogoča, da notranji procesi nemoteno delujejo. Na primer, za različne oddelke/agente lahko v LiveAgentu nastavite samodejno distribucijo zahtevkov. To pomaga vašim agentom, da so učinkoviti.

Zahtevki se samodejno dodelijo oddelkom

Po drugi strani pa vam lahko ustvarjanje »zunanje avtomatizacije«, na primer trženje prek e -pošte, pomaga ohranjati stik s strankami. Oba procesa avtomatizacije imata eno skupno stvar, to je, da vam pomagata zadržati stranke na različne načine.

Delite podatke o strankah z različnimi oddelki

Za varno izmenjavo podatkov strank lahko uporabite programsko opremo za pomoč strankam. Ta programska oprema vam bo pomagala ustvariti SLA, pravila in drugo. Tako se bodo podatki o strankah delili le z zaposlenimi/oddelki, ki jim je to dovoljeno.

Prilagodite vsako uporabniško izkušnjo

Nekaj načinov za ustvarjanje osebne izkušnje strank:

 • Pokličite stranko po njenem imenu
 • Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite podatke strank
 • Bodite pozitivni
 • Možnost samopostrežbe/samopostrežna izkušnja

Komunicirajte

Komunikacija je ključna v vsakem odnosu. Zato vas ne sme presenetiti, da se ne razlikuje od odnosov s strankami. Če jih želite vzpostaviti, morate komunicirati s strankami na številnih platformah. Na primer; FacebookTwitter, e -pošta ali v resničnem življenju. Priložnost imate povsod! Tu običajno nastopi vaša služba za stranke.

Kako lahko programska oprema za pomoč strankam pomaga vašim odnosom s strankami?

Služba za stranke ima lahko težave z odgovarjanjem na vsa vprašanja strank. Poleg tega se morajo s strankami ukvarjati na različnih objavah v družabnih medijih. Tako jim lahko programska oprema za storitve za stranke pomaga pri določanju pomembnosti zahtevkov. Poleg tega pa še vedno uspevajo odgovarjati na objave iz družabnih medijev ali drugih platform.

Programska oprema storitev za stranke, na primer LiveAgent, lahko samodejno razdeli zahtevke. Vaše podjetje lahko nastavi svoje želje glede na njihove potrebe. To zagotavlja, da sodelujete s svojimi strankami, hkrati pa odgovarjate na redna vprašanja strank.

Če želite izvedeti več o LiveAgentu, preberite o vseh funkcijah.

Try out LiveAgent for FREE

Handle all customer inquiries from one interface. Start improving your customer service with a 14-day free trial right away!

Frequently asked questions

Kaj je odnos s strankami?

Odnos s stranko je odnos med stranko in podjetjem. Začne se, ko stranka stopi v stik s podjetjem. Ni nujno, da gre za nakup - lahko, da je videla oglas in strankina prva misel o podjetju in njegovih izdelkih. Za vzpostavitev tega odnosa je odgovorno vsako podjetje.

Kako zgraditi odnos s strankami?

Komunikacija je osnova za izgradnjo dobrih, kakovostnih odnosov s stranko. To je ključ. Vsebuje jezik in način, kako podjetje komunicira s stranko. Drugo pomembno vprašanje je preseganje pričakovanj strank. Če se to zgodi, je kupec zadovoljen in pripravljen postati stalna stranka. Tretja ideja je, da stranki zastavite vprašanja o podjetju in povprašate za njeno mnenje. Stranka takrat razume, da je za podjetje pomembna. Zelo pomembno je tudi spoštovanje strank.

Kako izboljšati odnos s strankami?

Da bi izboljšali odnos s stranko, najprej prilagodite komunikacijo z njo. Stranka se mora počutiti kot posameznik in ne kot "ena izmed mnogih". Stranka mora čutiti, da z njo ravnajo kot s človekom. Izjemno pomembna točka ni le uresničevanje obljub, danih naročniku, ampak tudi preseganje njegovih pričakovanj. Pomemben plus je tudi preglednost dejavnosti podjetja.

Nazaj na Slovar Ustvarite račun BREZPLAČNO

Expert note

Odnos s strankami je ključen za uspeh vsakega podjetja. Personalizirana storitev, pravočasna komunikacija in spoštovanje strank so bistveni za gradnjo dolgoročnih odnosov.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Odnosi s strankami so odnosi, ki jih ima vsako podjetje s strankami. Ne glede na to, kako veliko je podjetje, je pomen odnosov s strankami velik.

Odnosi s strankami

Pregledovanje poročil in poznavanje izdelkov ter komunikacijske sposobnosti zastopnikov so ključni elementi za izboljšanje storitev za stranke. Interakcija s strankami je pomembna za gradnjo odnosov in zagotavljanje konkurenčne prednosti na trgu. Personalizacija, povratne informacije, programi zvestobe ter platforme za vključevanje strank so učinkovite strategije za izboljšanje vključenosti strank. LiveAgent ponuja rešitve za upravljanje interakcij s strankami in izboljšanje storitev.

Izkušnje s storitvami za stranke so posledica interakcije med podjetjem in njegovimi strankami - še posebej, ko agenti poskušajo rešiti težave strank.

Izkušnje s službo za stranke

LiveAgent je program za klepet v živo, ki pomaga podjetjem z zbiranjem dragocenih povratnih informacij o izdelkih in zvestih strankah, kar lahko poveča prodajo. Odlična storitev je ključna za zadrževanje strank ter povečanje dobička in zavzetosti zaposlenih. LiveAgent nudi tudi integracije ter alternativne rešitve, kot so samopostrežna programska oprema, sistemi za dohodni klicni center in upravljanje pritožb. Podjetje nudi podporo, selitev podatkov, stanje sistema ter dnevnik sprememb. Za izboljšanje ugleda in povečanje prodaje naj bi podjetja uporabljala jezik hvaležnosti do strank.

Cenjenje strank lahko opredelimo kot merilo prizadevanj podjetja do svojih strank. Preberite več o tem, kako ceniti svoje stranke.

Uvod v spoštovanje strank

LiveAgent je orodje za upravljanje čakalnih vrst in izboljšanje zadovoljstva strank preko klepetov v živo. Za pridobivanje ugleda in povečanje prodaje je ključno izpolniti in obdelati prošnje strank ter jim izkazati spoštovanje. Večkanalna podpora strankam je pomembna za pridobivanje dragocenih povratnih informacij o izdelkih in strankah ter za izboljšanje uporabniške izkušnje. Strategija spoštovanja strank je ključni dejavnik za uspeh, saj lojalne stranke porabijo več in pogosteje kupujejo. Podjetja bi morala uporabljati jezik, ki izraža hvaležnost strankam, in uporabljati različne ideje za spoštovanje strank, da bi jih nagrajevala in poglobila odnose s strankami.

Vse interakcije, ki jih imajo stranke s podjetjem, njegove storitve in izdelki se imenujejo izkušnja strank. Več o izkušnjah strank.

Izkušnja stranke

LiveAgent ponuja 11 funkcij poročanja o storitvah za stranke, vključno z analitičnim pregledom, poročili o uspešnosti agentov, razvrstitvami agentov in poročili o kanalih. Poročila o storitvah za stranke vsebujejo pregled storitve za stranke, ki prinaša vpogled v uspešnost skupine in področja, ki jih je mogoče izboljšati. Redno pregledovanje poročil je nujno za izboljšanje storitve za stranke. Odnosi s strankami so odnosi, ki jih ima vsako podjetje s strankami, pomen odnosov s strankami pa je velik. LiveAgent zagotavlja klicni center za pomoč strankam. Poleg tega ponuja tudi različne integracije in alternativne možnosti v obliki samopostrežne programske opreme, programske opreme za dohodni klicni center, sistema upravljanja pritožb in še več. Možnosti testiranja so na voljo s brezplačno preizkusno različico programa.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov, kot je navedeno v našem pravilnik o zasebnosti in piškotkih.

×
Rezervirajte klic ena na ena in ugotovite kako lahko LiveAgent koristi vašemu podjetju.

Na voljo smo v več terminih

Rezervirajte si demo različico